El-Arabiyye kanalı Lübnan'daki ofislerini kapattı

El-Arabiyye kanalı Lübnan'daki ofislerini kapattı
El-Arabiyye kanalı, güvenlik gerekçesiyle başkent Beyrut'taki ofislerini kapatma kararı aldı

BEYRUT (AA) - Dubai merkezli yayın yapan El-Arabiyye televizyon kanalının güvenlik gerekçesiyle Lübnan'daki ofislerini kapattığı bildirildi.

Kanala yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suudi Arabistanlı Middle East Broadcasting Center (MBC) Grup'un sahibi olduğu El-Arabiyye ve El-Arabiyye el-Hades televizyonlarının Beyrut ofisleri "güvenlik gerekçesiyle" kapatıldı.

Her iki kanalın Beyrut ofislerindeki çalışanların tehdit altında oldukları ve güvenlikleri nedeniyle ofislerin bugünden itibaren kapatıldığı belirtildi. Kaynaklar ayrıca, her iki kanalın çalışanlarına da tazminat ödeneyeceğini açıkladı.

- İran ve Hizbullah nedeniyle gerilen ilişkiler

Suudi Arabistan, geçen şubat ayında Lübnan ordusuna yapacağı 4 milyar dolarlık askeri yardım kararından "Lübnan'ın iki ülke arasındaki kardeşçe ilişkilere uymayan tutumu" sebebiyle vazgeçtiğini açıklamıştı. Kararın arkasında, İran'daki Suudi Arabistan misyonlarına yönelik saldırıların, Lübnan tarafından açıkça kınanmaması olduğu kaydedilmişti.

Bu bağlamda 2 Mart'ta Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) yaptığı yazılı açıklamayla Lübnan merkezli Şii grup Hizbullah'ı, tüm yöneticileri, ona bağlı ve ondan doğan örgütlerle beraber "terör örgütü" ilan etmişti.

Arap Birliği de 11 Mart'ta düzenlenen 145'inci Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda Hizbullah'ı terör örgütü ilan etti. Neredeyse oy birliğiyle alınan karara, Irak, Cezayir ve Lübnan ise çekince koymuştu.

Tüm bu gelişmelerin ardından, Suudi Arabistan, vatandaşlarına Lübnan'a güvenlik gerekçesiyle gitmemeleri konusunda uyarıda bulunurken, KİK üyesi diğer Arap ülkeleri de Lübnan'a gidecek vatandaşlarına benzer uyarıları yapmıştı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.