El Nusra, kaçırdığı İtalyan kadınların görüntüsünü yayınladı

El Nusra, kaçırdığı İtalyan kadınların görüntüsünü yayınladı
31 Temmuz'da, yardım görevlisi olarak gittikleri Suriye'de kaçırılan İtalyanlar Vanessa Marzullo ve Greta Ramelli'nin El Nusra'nın elinde olduğu ortaya çıktı. Örgütün yayınladığı videoda kadınlar, İtalya hükümetinden yardım istiyor.

Geçen yaz yardım görevlisi olarak çalışmak üzere İtalya’dan Suriye ’ye giden ve 31 Temmuz’da Halep’te kaçırılan 20 yaşındaki Greta Ramelli ve 21 yaşındaki Vanessa Marzullo’nun El Kaide bağlantılı terör örgütü El Nusra’nın elinde olduğu ortaya çıktı. Genç kadınlar videoda “ölüm tehlikesi altında” olduklarını söyledi. 

Telegraph’ın haberine göre, YouTube’a yüklenen 23 saniyelik videonun 17 Aralık’ta çekildiği görülüyor. Videoda siyah çarşaf giyen Ramelli ve Marzullo, “Büyük tehlike altındayız ve öldürülebiliriz. Hükümetimize ve aracılara Noel’den önce evde olmak için yalvarıyoruz. Hükümet ve onun aracıları bizim hayatımızdan sorumlu” sözleriyle yardım çağrısında bulunuyor.



Genç kadınların ailelerinin, çocuklarının Suriye’ye gitmesine izin vermeleri nedeniyle İtalya’da eleştirildiği bilinirken, Ramelli’nin annesi Antonella, kızının yardım görevlisi olmaya kararlı olduğunu ve küçük yaştan beri insanlara yardım ettiğini açıkladı. Ramelli, eleştirilere ise, “Eğer kızınız size, ‘Anne, o ülkede çocuklar öldürülüyor. Gidip yardım etmem gerekiyor’ derse ne diyebilirsiniz?” sözleriyle yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.