El ve ayaklarını kaybeden Suriyeli genç protez bekliyor

El ve ayaklarını kaybeden Suriyeli genç protez bekliyor
Çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılarak el ve ayakları bileklerinden kesilmek zorunda kalınan Suriyeli Abdulhamid Dik, hayırseverlerin desteğiyle proteze kavuşup yürüyebileceği günlerin hayalini kuruyor- El ve ayakları kesilen Dik: "Ayağa kalkmak ve

HATAY (AA) - SALİM TAŞ - Çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılarak el ve ayakları bileklerinden kesilmek zorunda kalan Suriyeli Abdulhamid Dik, hayırseverlerin desteğiyle proteze kavuşup yürüyebileceği günlerin hayalini kuruyor.

Hatay'ın Antakya ilçesinde ailesiyle kiraladıkları evde yaşam mücadelesi veren 24 yaşındaki Dik, sağlıklı günlerinde olduğu gibi tekrar ayağa kalkmak ve 1,5 yaşındaki çocuğuna sarılabilmek için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Dik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesindeki iç savaş nedeniyle 3 yıl önce İdlib kentinden eşini de yanına alarak Türkiye'ye sığındığını belirtti.

Suriye'de çalışarak biriktirdiği bir miktar parayla Antakya'da ev kiralayarak oturduklarını, inşaatlarda sıvacı olarak çalışmaya başladığını anlatan Dik, şöyle devam etti:

"Suriye'de devam eden savaş nedeniyle eşimle birlikte Hatay'a geldik ve burada kendi imkanlarımızla yaşamaya başladık. Elimde olan bir miktar para ve hayırsever derneklerinin yardımıyla ihtiyaçlarımızı karşıladık. 1,5 yıl sonra bir erkek çocuğum oldu. Mesleğimi Türkiye'de de inşaatlarda çalışarak sürdürdüm. Yaklaşık 3,5 ay önce Antakya'da bir inşaatın sıvasını yapmak için işe alındım. Binanın dış cephesini sıvamak için demir iskeleyi iş arkadaşlarımla birlikte kurmaya başladık. İnşaatın 3. katında bulunduğum sırada alt kattaki arkadaşıma iskele için 3 metre uzunluğundaki demir çubuğu vereceğim sırada inşaatın yanından geçen yüksek gerilim hattında elektrik akımına kapıldım. Ondan sonrasını hastanede gözlerimi açana kadar hatırlamıyorum."

Dik, özel bir hastanede kendine geldiğinde el ve ayaklarının sarılı vaziyette olduğunu gördüğünü kaydetti.

Durumunu doktorlara sorduğunda elektrik akımına kapılmasından dolayı yaralandığını ve tedavisinin bir süre daha devam edeceğini belirttiklerini aktaran Dik, "Yaklaşık 15 gün hastanede kaldım. El ve ayaklarımın siyahlaşmaya başladığını gördüm. Bunun üzerine eşim beni Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan muayenede el ve ayaklarımın kesilmesi gerektiği yoksa durumunun daha kötüye gideceği söylendi. Bende razı oldum" diye konuştu.

Dik, el ve ayaklarını kaybetmesinden sonra adeta dünyanın başına yıkıldığını belirtti.

Durumundan Suriye'deki anne, babası ve kardeşlerinin haberdar olması üzerine onların da Hatay'a geldiklerini aktaran Dik, 1,5 ay süren tedavisinin ardından taburcu olduğunu ve şimdi de evlerinde ailesinin kendisine yardımcı olduğunu söyledi.

Doktorların protezle yürüyebileceğini ancak ellerini kullanabilmesinin çok zor olduğunu ifade eden Dik, "Ayağa kalkmak ve çok istediğim çocuğuma sarılmak istiyorum. Hayırseverlerden el ve ayaklarım için protez alınmasında bana yardım etmelerini bekliyorum" dedi.

Abdulhamid'in babası Ahmet Cuma Dik (52) ise 3 ay önce oğlunun başına gelenlerin duyması üzerine Suriye'den eşi ve 9 çocuğunu yanına alarak Hatay'a geldiklerini belirtti.

Oğlunun Antakya'da kiraladıkları eve yerleştiklerini anlatan baba Dik, şöyle konuştu:

"Ülkemi terk etmek istemiyordum ancak oğlumun yaralandığını ve el ve ayaklarının kesileceğini duymamız üzerine neyimiz varsa satarak Türkiye'ye geldik. Şimdi oğlumuza bakıyoruz. Evde çalışan kimse yok. Çocuklarım her gün iş arıyor fakat bulamıyor. Hayırseverler bize gıda ve giysi konusunda yardımcı oluyor. Ancak ev kirası, elektrik ve su parasını karşılamada sıkıntı yaşıyoruz. Elimizdeki para bitince ne yapacağımızı da bilmiyoruz."

Dik, hayırseverlerin oğluna protez alınmasında yardım etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.