Elazığ şehitleri memleketlerine uğurlandı

Elazığ şehitleri memleketlerine uğurlandı
Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında şehit olan polis memurlarının naaşları, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne dün sabah saatlerinde bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memurları Serhat Öztürk (30), Elvan Özbay (45) ve Yusuf Kenan Mutlu (50) için uğurlama töreni düzenlendi. Elazığ Havalimanı’nda düzenlenen törene, AK Parti milletvekilleri Tahir Öztürk ve Ejder Açıkkapı, Vali Murat Zorluoğlu, Garnizon ve 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Emniyet Müdürü Nihat İşlek, şehit yakınları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, şehitlerin naaşlarının katafalka konulması ile başladı. Saygı duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu. Bu sırada bazı şehit yakınları ayakta durmakta güçlük çekerken, şehitlerden Serhat Öztürk'ün bir süre önce kan kanserini yendiği ve 5 yaşında engelli bir çocuğunun olduğu öğrenildi.

“Şehitlerin kanları yerde kalmayacak” 
Törende konuşan Vali Zorluoğlu, terör örgütünün hiçbir zaman toplumsal destek görmediği huzur şehri olarak bilinen Elazığ’da gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle lanetlediğini belirterek, “Bu saldırıyı gerçekleştirenler ve onların arkasındakiler şunu çok iyi bilmelidirler ki, bu hadise Elazığ’daki birlik ve beraberlik ruhunu, farklılıkları zenginlik sayan dayanışma anlayışını ve teröre karşı 600 bin Elazığlının dik duruşunu en ufak bir şekilde etkilemeyecek, bilakis Elazığ teröre karşı adeta bir kale gibi durarak tarihi misyonunu sürdürmeye devam edecektir. Şehitlik hakka yürümenin en güzel şeklidir, şehitlik peygamberlikten sonra gelen en yüksek manevi makamdır. Bu mukaddes topraklarda var olmanın, huzur içerisinde yaşamanın bedeli maalesef hep ağır olmuştur. Bu memleketin, bu milletin şanını, şerefini, haysiyetini, onurunu ayakta tutabilmek büyük fedakarlıklar yapılarak, binlerce şehit verilerek sağlanabilmiştir. Şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettikleri değerler, yani vatan, bayrak, yani namus, din sıkı sıkıya korunmaya ve dimdik ayakta kalmaya devam edecektir. Emniyet teşkilatımız, polislerimiz, askerlerimiz bugün olduğu gibi yarın da canları pahasına bu vatanı ve kutsal değerlerimizi muhafaza etmeye devam edeceklerdir. Biz millet olarak birlikten, beraberlikten, kardeşlikten, adaletten, haktan ve merhametten asla vazgeçmeyeceğiz. Ama şehitlerimizin kanları da kesinlikle yerde kalmayacak, onlara bu alçakça saldırıları yapanlara da mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaklardır" dedi.

Tören, İl Müftüsü Peyami Güngör tarafından dua edilmesinin ardından şehitlerin naaşlarının meslektaşları ve aileleri tarafından omuzlara alınarak uçağa götürülmesi ile sona erdi. Şehit polislerden Serhat Öztürk'ün naaşı Ankara'ya, Elvan Özbay'ın naaşı Kütahya'ya, Yusuf Kenan Mutlu'nun naaşı ise Malatya'ya gönderildi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.