Elazığ'da "Her Canlının Bir Yuvası Olsun" Projesi

Elazığ'da "Her Canlının Bir Yuvası Olsun" Projesi
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet binası bahçesine, koruma altındaki çocuklara hayvan sevgisi aşılamak amacıyla kuş yuvaları konuldu

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet binası bahçesine "Her Canlının Bir Yuvası Olsun" projesi kapsamında kuş yuvaları yerleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyi, koruma altındaki çocuklara hayvan sevgisi aşılamak amacıyla hayata geçirdiklerini söyledi.

Proje kapsamında hizmet binalarının bahçesine kuş yuvaları yaptıklarını anlatan Kenç, kuşların kış aylarında ısınmasını sağlamak istediklerini, hayvanların yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getirdi.

Kuş yuvalarının üzerine çocukların isminin yazıldığı belirten Kenç, hayvan sevgisinin çocukların gelişiminde önemli rol oynadığını vurguladı.

Çocukların kuşların bakımını yapacağını, bu sayede sorumluluk duygularının da gelişeceğini ifade eden Kenç, "Çocuklar hayvanlarla doğru ilişki kurduğu sürece empati yetenekleri gelişecektir. Bu, onların ahlaki değerlerinin gelişimine de katkı sağlayacaktır." dedi.

Kenç, çocuklara merhamet duygusu aşılamak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün kuşa merhamet eden, yarın bütün insanlığa merhamet edecek. Kurumlar, sadece çocuklarımızı, engellilerimizi ve yaşlılarımızı barındırmak, yedirip içirmek için değil, onların kaliteli hayat sürmesini sağlamak için de çalışmalı. Kurumdaki tüm personelle çocukları geleceğe hazırlıyoruz. Geleceğimiz olan çocukları, bu kurumlarda birer vatan, millet, insan sevdalısı olarak yetiştirip büyütürsek başarımız olacaktır."

Proje sorumlusu Hıdır Aslan da ilk kez Elazığ'da uygulanan projeyle, çocukların hayata tutunmasını sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.