Elazığ'da "Mutlu Bir Dünya" Resim Sergisi

Elazığ'da "Mutlu Bir Dünya" Resim Sergisi
Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği koordinasyonunda açılan sergide, down sendromlu çocukların yaptığı 13 resim izlenime sunuldu

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da, Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği koordinasyonunda down sendromlu çocukların yaptığı resimlerin yer aldığı "Mutlu Bir Dünya" adlı resim sergisi açıldı.

Ahmet Aytar Meydanı'nda açılan sergide, down sendromlu çocukların yaptığı 13 resim izlenime sunuldu.

Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Erhan Eğit, AA muhabirine, dernek olarak topluma, ülkeye değer katacak projeler yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Serginin, şimdiye kadar yaptıkları en önemli projelerden biri olduğunu dile getiren Eğit, "Her gün sokakta karşılaştığımız ama görmezden geldiğimiz insanlar var. Onlar engelli kardeşlerimiz. Biz de bu etkinlikle onların sesini ve dünya görüşünü yansıtalım istedik. Dünya görüşlerini kendi kalemleri ile kağıtlara yansıttılar." dedi.

Projeyi hayata geçirirken çok şey öğrendiklerini ifade eden Eğit, down sendromlu çocuklardan insanın nasıl sevildiğini, çıkarsız dostluğun nasıl olduğunu, dünyaya nasıl güzel bir açıyla bakılacağını öğrendiklerini anlattı.

Down sendromlu çocuklara, "Nasıl bir hayat istiyorsunuz?" diye sorduklarını aktaran Eğit, şunları kaydetti:

"Onlar resimlere nasıl bir hayat istediklerini çizdiler. Çizerken hep umut dolu resimler vardı ama bizi en çok duygulandıran olay şuydu. Hemen hemen bütün resimlerde ay yıldızlı bayrağımızın olması bizim gurur kaynağımız oldu. Onlar sorduğumuz soruya bu resimlerle en güzel cevabı verdi."

Down sendromlu çocukların yaptığı 13 resim, kentin farklı noktalarında 3 gün boyunca sergilenecek.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.