Elazığ'daki FETÖ/PDY davası

Elazığ'daki FETÖ/PDY davası
Haklarında ''terör örgütü üyesi oldukları'' iddiasıyla dava açılan 2'si tutuklu 4 sanığın yargılanmasına başlandı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 2'si tutuklu 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanıklar T.K. ve İ.Ç, tutuksuz sanıklar V.K. ve S.K. ile avukatları hazır bulundu.

Sanık İ.Ç, terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen'i sadece bir cemaat lideri olarak gördüğü için dini hassasiyetle örgütün sohbetlerine katıldığını ancak 17 ve 25 Aralık olaylarının ardından cemaatin terör örgütü olduğunu anlamasıyla ilişkisini kestiğini, geçmişteki ilişkisi dolayısıyla pişmanlık duyduğunu söyledi.

Diğer sanıklar ise terör örgütüne üye olmadıklarını ve "ByLock" kullanmadıklarını ileri sürdü.

Sanık avukatları müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Duruşmada 10 tanığın ifadesini alan mahkeme heyeti, sanıklar T.K. ve İ.Ç'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianamede terör örgütünün sohbet toplantılarına katıldığı, örgütün haberleşme programı "ByLock" kullandığı, çocuklarını örgüte ait okul ve dershanelere gönderdiği, örgüt adına faaliyetlerde bulundukları, bazı sanıkların örgüte ait sendika üyeliklerinin bulunduğu ve örgüte ait kurumlara bağışta bulundukları belirtilen sanıklar hakkında "terör örgütü üyesi" olmak suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.