Elazığ'ın kadın ustaları erkeklere taş çıkarıyor

Elazığ'ın kadın ustaları erkeklere taş çıkarıyor
Elazığ'da Organize Sanayi Bölgesinde mobilya fabrikasında çalışan kadın ustaların çalışma hızı ve azmi görenleri şaşırtıyor.

Elazığ'da Organize Sanayi Bölgesinde mobilya fabrikasında çalışan kadın ustaların çalışma hızı ve azmi görenleri hayretlere düşürüyor. Çalışmaları ile erkeklere taş çıkaran kadınlar, "Artık işçinin erkeği kadını yok" diyor.

Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde çalışma gösteren bir mobilya fabrikasında çalışan kadın ustalar, hem çalışma hızlarıyla hem de azimleriyle etraftakileri şaşırtıyor. Geleneksel olarak erkek egemen sektörlerden biri olarak kabul edilen mobilya üretiminde, kadın ustaların başarıları ilgi çekiyor. Fabrikada görev alan Elazığlı kadın ustalar, hem el becerileriyle hem de gösterdikleri disiplinleriyle öne çıkarak sektörde fark oluşturuyor.

iha-20240115aw120023-4.jpgKadının istedikten sonra her işi yapabileceğine inandığını dile getiren Gülser Tabi, "Bu işte çalışmam mayıs ayında bir yılı neredeyse dolduracak. Neden olmasın dedim ve gördüğünüz gibi kadınlar çalışabiliyor başarabiliyor. Azim ve anlayış lazım, sabır etmek gerek. Ustalarımız çok iyi ve çok şükür alıştık ve yapıyoruz. İnsan kendine güvendikten sonra her işi başarabilir. Kadının ayakları üstünde durması çok önemli. Başarmak için azim ve sebat gerekiyor" dedi.

BİZ BURADAKİ HER İŞİ YAPABİLİYORUZ

Usta Şengül Teker de "İki aya yakındır çalışıyorum. İşimden gayet memnunum. Zevkli ve çalışmak gerekiyor. İlk başta biraz zorlanıyorsun ama alışınca alışıyorsun. Üniversite mezunuyum, atanmak cidden zor. Aileye de katkıda bulunmak gerekiyor. Artık işçinin erkeği ve kadını yok ki. Ben işimi seviyorum en azından kafamız dağılıyor. Kadınlar çalışsınlar. İşçi kadın veya erkek ayrımı olmamalı. Biz buradaki birçok işi yapabiliyoruz" diye konuştu.

iha-20240115aw120023-5.jpg

iha-20240115aw120023-6.jpgKADINLARIN DESTEKLERİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Mobilya fabrikası sahibi Seyfullah Eren ise "Elazığ dışında Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Bursa, Erzurum, Kastamonu ve kapının üretildiği yerlere bile kapı gönderebiliyoruz. Elazığ mobilyacılık sektöründe çok iyi bir vaziyette. Çalışan erkek ve kadın bizim gözümüzde aynıdır. Kadınların kendilerine göre yetenekleri ortaya çıkabiliyor. O yüzden kadınların buradaki destekleri bizim için önemli. Düzenimizin kurulmasında da çok destek veriyorlar. Kadınlar her zaman güçlüler. Bize destek veren kadın ve erkek personelimize her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.