Elbeyli Belediyesi "Kardeşlik Yemeği" düzenledi

Elbeyli Belediyesi "Kardeşlik Yemeği" düzenledi
Yemekte Suriyeli kanaat önderleri, Belediye Meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi

KİLİS (AA) - Kilis'in Elbeyli ilçesinde, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Suriyeli kanaat önderleri, belediye tarafından düzenlenen "Kardeşlik Yemeği"nde bir araya geldi.

Belediye hizmet binası önünde düzenlenen yemekte, ilçede yaşayan Suriyelilerin talepleri, yapılan çalışmalar ve sıkıntıları görüşüldü.

Belediye Başkanı Süleyman Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin 2 bin nüfusu olduğunu, 24 bin civarında Suriyeliye de ev sahipliği yaptığını söyledi.

Suriyeli misafirlerin ihtiyaç ve sıkıntılarına ortak olmak adına onların ileri gelenleriyle sürekli fikir alışverişinde bulunduklarını anlatan Şimşek, savaşın başladığı günden bu yana ilçe halkı olarak Suriyeli misafirleri bir an olsun yalnız bırakmadıklarını vurguladı.

Süleyman Şimşek, "Sonuç olarak ortaya birlik, beraberlik ve kardeşlik adına güzel örnekler çıktı." dedi.

İlçedeki misafirlerin tespit edilen sorunları ve çözüm noktasında yapılması gerekenler hakkında ilgililerle bilgi alışverişinde bulunmayı amaçladıklarını dile getiren Şimşek, aynı zamanda da ilçede meydana gelen ihtiyaç ve sıkıntıları sıcak bir ortamda değerlendirme fırsatı yakaladıklarını da sözlerine ekledi.

Suriyeli Cemal Dülük ise Türkiye'nin hiç bir etnik köken, din, dil ve ırk ayırımı yapmadan tüm Suriye halkına kucak açtığını belirterek, kendilerine desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Türk halkına teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.