Elder 10. Sektör Toplantısı

Elder 10. Sektör Toplantısı
EPDK Başkanı Yılmaz:- "Tüketicinin yanında olmanın, piyasa oyuncularının ya da dağıtım şirketlerinin karşısında olmak anlamına gelmediği sanırım hepimizin ortak görüşüdür"- "Tüketicinin memnun olmadığı bir piyasa sağlıklı olmaz. Yatırımcının küstürüldüğü

İSTANBUL (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, piyasada tüketici ile dağıtım şirketeleri arasında eşit bir denge kurulması gerektiğini belirterek, "Tüketicinin yanında olmanın piyasa oyuncularının ya da dağıtım şirketlerinin karşısında olmak anlamına gelmediği, sanırım hepimizin ortak görüşüdür. Tüketicinin memnun olmadığı bir piyasa sağlıklı olmaz. Yatırımcının küstürüldüğü bir piyasada da vatandaşımızın hak ettiği üstün hizmet kalitesini beklemek gerçekçi değildir." dedi.

Yılmaz, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği'nin (ELDER) 10. Sektör Toplantısı'nda, enerji piyasasında tüketici memnuniyetinin olmadığı bir piyasaya karşı oldukları kadar, yatırımcıların küstürüldüğü bir piyasaya da karşı olduklarını söyledi.

Geçen yıl Trabzon'da ELDER'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının elektrik sektörü için bir milat olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu toplantıyla dağıtım şirketleri için tüketici memnuniyetini faaliyetlerinin odağına alan, hizmet kalitesi yönünden kendini gözden geçirmeye ve geliştirmeye teşvik eden bir süreç başladı." diye konuştu.

Yılmaz, söz konusu toplantıdan kısa süre sonra çağrı merkezlerinin kurulduğunu hatırlatarak, bütün dağıtım şirketlerinin kısa sürede kurdukları bu merkezlerle sadece tüketici memnuniyeti noktasında önemli bir adım atılmakla kalınmadığını, o şehirlerdeki istihdama da katkı sağlandığını aktardı.

EPDK olarak hizmet ve müşteri odaklı her adımı desteklediklerini bildiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Burada bir noktanın altını özellikle çizmek istiyorum. Tüketicinin yanında olmanın, piyasa oyuncularının ya da dağıtım şirketlerinin karşısında olmak anlamına gelmediği sanırım hepimizin ortak görüşüdür. Tüketicinin memnun olmadığı bir piyasa sağlıklı olmaz. Yatırımcının küstürüldüğü bir piyasada da vatandaşımızın hak ettiği üstün hizmet kalitesini beklemek gerçekçi değildir. Türkiye’nin geleceği için taş üstüne taş koyan, ülkemizin en ücra köşelerine hizmet götüren, iş bekleyen gençlerimize istihdam sağlayan her şirket bizim için değerlidir."

- Dağıtım şirketlerinden 4 milyar liralık yatırım

Yılmaz, yeni elektrik tarife döneminde EPDK'nın yatırımlar konusunda yüksek bir hedef ortaya koyduğunu belirterek, "Elektrik dağıtım sektörünün bu yüksek çıtayı yakaladığını, hatta belirlenen yatırım tavanının da üzerinde bir yatırım gerçekleştirdiğini gördük. Dağıtım şirketleri 4 milyar liralık yatırım yaptı." dedi.

İçinde bulunulan 5 yıllık yatırım döneminde tüketicilere yönelik hizmet kalitesinin artacağını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Teknolojide yaşanan gelişmelerin dağıtım şebekelerine entegrasyonunu öngören akıllı şebeke uygulamaları noktasında da mesafe almaya devam ediyoruz. Kurumumuz koordinasyonunda yürütülen 'Türkiye Akıllı Şebeke Yol Haritası' çalışmasında sona yaklaştık. Çalışmanın tamamlanmasının ardından dağıtım şirketleri de akıllı şebeke dönüşümünü daha sistematik ve eşgüdümlü şekilde hayata geçirebilecektir."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.