Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Elektrik tarifesine yeni düzenleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Elektrik tarifesine yeni düzenleme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.

Konuşmasına, kendisini dinleyenleri selamlayarak başlayan Erdoğan, kabineye yeniden katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a "hoş geldiniz" dedi.

Türkiye'ye ve siyasete yaptığı nice hizmetlerin yanında 15 Temmuz gecesi TBMM'ye bombalar yağarken darbecilere yiğitçe meydan okuyuşuyla hatırlanan Bozdağ'a Adalet Bakanlığı görevinde başarılar dileyen Erdoğan, bakanlık vazifesinden affını isteyen Abdulhamit Gül'e bugüne kadar hakkı ve hakkaniyeti gözeterek gösterdiği samimi gayretler, sükunetle yürüttüğü hizmetler için teşekkür etti.

Gül ile farklı platformlarda, farklı vesilelerle çalışmaya, birlikte yol yürümeye devam edeceklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde Kabine üyeleri, diğer üst düzey yönetici kadrolar gibi doğrudan Cumhurbaşkanı tarafından belirleniyor. Değişen şartlara ve ihtiyaçlara göre kabinede revizyona gitmemiz gayet tabiidir. Aksi yönde bir tutum, hayatın olağan akışına aykırı olur. Her görev gibi kabinedeki değişimler de bir bayrak yarışıdır. Bayrağı teslim alan arkadaşımız yeni bir enerjiyle heyecanla vizyonla hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdürmektedir. Bu çerçevede yeni yönetim sisteminin ilk kabinesini kurduğumuz 2018 Temmuz ayından bugüne kadar 6 bakanımız değişti. Bir bakanlığımızın ikiye ayrılması sebebiyle 7 arkadaşımız da kabineye girdi. Bundan sonra da elbette gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz. Bizim için asıl olan ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmak, gençlerimize 2053 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri büyük ve güçlü Türkiye'yi emanet etmektir. Milletimizin bize ülkeyi yönetme sorumluluğu verdiği 2002 Kasım'ından bugüne kadar beraber çalıştığımız, hayata geçirdiğimiz eser ve hizmetlere katkısı olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum."

"Yağan karla rahat bir nefes alındı"

"Hepimiz faniyiz, insanlar gelir geçer, önemli olan şu gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Hangi görevde, hangi unvanda, hangi sorumluluk mevkiinde bulunursak bulunalım, bunu başarabilirsek ne mutlu bize." diyen Erdoğan, Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması, büyümesi için tuğla üstüne tuğla koymadıkları halde, ekmeğini yedikleri, suyunu içtikleri, havasını soludukları vatanlarına layık olamayanların da bulunduğuna dikkati çekti.

Ziya Paşa'nın "Bulundum ben dahi Darü'ş-şifa-yı Bab-ı Ali'de / Felatun'u beğenmez anda çok divaneler gördüm" sözünü hatırlatan Erdoğan, bunları da milletin o engin ferasetine havale ettiklerini söyledi.

Ekonomiyi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokarak, yeşil kalkınma devrimini gerçekleştirerek, Türkiye'yi bölgesinin ve dünyanın lider devleti yaparak bu kutlu mücadeleyi hedefine ulaştıracaklarını vurgulayan Erdoğan, "Ülkemizin iki asırlık demokrasi ve kalkınma mücadelesinin son 20 yılında bize bu imkanı veren, bu zaferleri yaşatan, insanımızın başının dik durmasını sağlayan Rabbime binlerce hamdolsun." dedi.

Türkiye'nin son yılların en bereketli ve zahmetli kışını geçirdiğine dikkati çeken Erdoğan, kuraklık tehdidi altında geçen birkaç yılın ardından son haftalarda yağan karla bu yıl için rahat bir nefes alındığını kaydetti.

Kar yağışının bastırdığı iklimlerde, şehirlerarası yollarda ve şehir içlerinde ulaşımda çeşitli sıkıntılar yaşandığını anımsatan Erdoğan, Karayolları ekiplerinin şehirler arası yolları, belediyelerin, kendi sorumluluk alanındaki yolları açık tutmak için harekete geçtiğini ifade etti.

Bu mücadelenin yeteri kadar etkin yürütülemediği yerlerde vatandaşlardan mağduriyet yaşayanların olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Her şeye rağmen genel olarak verimli bir kış mevsimi geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Kar yağışıyla birlikte toprağın doymasını, barajların dolmasını olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. İnşallah ülkemiz şubat, mart, nisan aylarında yeteri kadar yağış alır ve bereketli bir yılı hep birlikte yaşarız. Bu vesileyle 2022 yılında 25,8 milyar lira olarak planladığımız Tarımsal Destekleme Bütçesini, 3,2 milyar liralık ilaveyle 29 milyar liraya çıkardığımızın müjdesini de çiftçilerimizle paylaşmak istiyorum. Özellikle hububat üreticilerimizin girdi desteklerini geçen yıla oranla yüzde 127 oranında artırdık."

"Yoğun gayret gösterdik"

Kış döneminde öne çıkan hususlardan birinin de elektrik ve doğal gaz konuları olduğunu aktaran Erdoğan, İran ile Türkiye arasındaki hatta yaşanan bir arıza sebebiyle doğal gaz arzında azalma yaşandığını hatırlattı.

Bunun üzerine her seviyede girişimde bulunarak arızanın giderilmesi çalışmalarının havaların ısındığı gelecek aylara bırakılması konusunda İran ile mutabık kaldıklarını dile getiren Erdoğan, böylece İran hattından doğal gaz akışını yeniden başlattıklarını anımsattı.

Ayrıca Azerbaycan hattından aldıkları doğal gaz miktarını da artırdıklarını ifade eden Erdoğan, "İlaveten çeşitli kaynaklardan temin ettiğimiz LNG alımlarını hızlandırdık. Tuz Gölü ve Silivri'deki yer altı doğal gaz depolama tesislerini de devreye soktuk. Sanayi kuruluşlarına uygulanan kısmi enerji kesintisini önemli ölçüde azalttık, yakında tümüyle kaldırıyoruz." dedi.

Bir başka önemli konunun da elektrik faturalarında yaşanan artışlar olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Salgın döneminde dünyada kömür fiyatları 5 kat, doğal gaz fiyatları 10 kat artarken, biz ülkemizde bunu vatandaşlarımıza yansıtmamak için yoğun gayret gösterdik. Uzunca bir süre doğal gazda yüzde 75, elektrik faturalarında yüzde 50 sübvansiyon uyguladık. Yılbaşı itibarıyla enerji piyasalarında sürdürülebilirliği sağlamak için tarifelerde zorunlu düzenlemeye gitmek durumunda kaldık. Vatandaşlarımızın elektrik faturalarının 2 kat, hatta 3 kat arttığı yönündeki şikayetleri üzerine ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdim. Bu çerçevede en düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan tüketim tutarını 7 kilovata, dolayısıyla aylık tüketimi de 150 kilovattan 210 kilovata çıkartıyoruz. Şubat ayında sarf edilecek elektriğin faturası, vatandaşlarımızın lehine yapılacak bu yeni düzenlemeye uygun şekilde gelecektir."

"Engellilere yönelik yılın ilk memur atamasını 8 Şubat'ta yapacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dezavantajlı ailelerin anaokuluna ve ana sınıfına devam eden çocuklarına yönelik yıllık 500 milyon liralık yeni bir destek paketini hayata geçirdiklerini bildirdi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Engellilere yönelik yılın ilk memur atamasını 8 Şubat'ta yapacak, her eğitim kademesinden 2 bin 927 engelli vatandaşımızın kamuya yerleşimini sağlayacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kredi Garanti Fonu kefaleti ile kullandırılacak 3 yeni destek paketi ile firmalarımıza 60 milyar liralık bir kefalet limiti açıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangılarıyla mücadeleye ilişkin, şunları kaydetti:

"Yerli ve milli insansız hava aracı sayımızı 8'e, yangın söndürme uçaklarımızın sayısını 20'ye, helikopter sayımızı 55'e çıkartıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"20 yıldır bu ülkenin ve bu milletin asırlık meselelerini nasıl biz çözdüysek bugünkü sıkıntıların üstesinden de yine biz geleceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa ederek diğer hedeflerimizle birlikte enflasyonu indirme, hayat pahalılığını yenme vaadimizi de yerine getireceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.