Elektronik haberleşme altyapı bilgi sistemine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de

Elektronik haberleşme altyapı bilgi sistemine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de
İşletmeciler, elektronik haberleşme altyapılarına, şebekelerine ve hizmetlerine ilişkin bilgileri, EHABS veri tabanına kaydedecek, bilgilerin doğruluğunu ve güncelliğini sağlayacak

Elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren işletmeciler, elektronik haberleşme altyapılarına, şebekelerine ve hizmetlerine ilişkin bilgileri Elektronik Haberleşme Altyapı Bilgi Sistemi (EHABS) veri tabanına kaydedecek, bilgilerin doğruluğunu ve güncelliğini sağlamakla yükümlü olacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) "Elektronik Haberleşme Altyapısı ve Bilgi Sistemine İlişkin Yönetmeliği", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Üç ay sonra yürürlüğe girecek yönetmeliğe göre işletmeciler, BTK'nın belirleyeceği usul ve esaslara uygun olarak elektronik haberleşme altyapılarına, şebekelerine ve hizmetlerine ilişkin bilgileri, EHABS veri tabanına kaydedecek, bilgilerin doğruluğunu ve güncelliğini sağlayacak.

Kurumun talebi üzerine işletmeciler, bilişim sistemlerine uzaktan erişim sağlayacak.

Sabit ve Mobil Haberleşme Altyapısı veya Şebekelerinde Kullanılan Her Türlü Kablo ve Benzeri Gerecin Taşınmazlardan Geçirilmesine İlişkin Yönetmelik kapsamında geçiş hakkını kullanacak işletmeciler, BTK tarafından yayımlanan elektronik haberleşme altyapı tesisleri referans dokümanına uyacak.

Kurum, yükümlü işletmeciler tarafından inşa edilen altyapıların söz konusu dokümana uyup uymadığını resen veya şikayet üzerine denetleyebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.