Nurullah Çetinkaya

Nurullah Çetinkaya

Eleştiride dozu aşmamak!

Eleştiride dozu aşmamak!

Ülkemizdeki pek çok insan adaletsizlikten yakınmakta ama adaletsizliklere karşı ortak bir tavır maalesef yok. Hükümetin yaptığı her şeyi yanlış olarak değerlendirip statükocu tavırla her faaliyeti eleştirmeyi huy edinenler gerçekten adalet arayanların sesi olmaktan, onların yanında durmaktan çok uzaklar. Gezi Parkı eylemlerinde iki üç ağacı bahane ederek mevcut hükümeti yıkmayı ve ülkeyi kaosa sürüklemeyi planlayan zihniyet çoğu haksızlık karşısında iki ağaca gösterilen tepkiyi bile gösteremiyor. Bu da aklımıza pkk bayrağı taşıyanlarla Türk bayrağı taşıyanların eylemde el ele tutuştukları fotoğrafı getiriyor. Demekki amaç ne ağaç ne adalet arayışı amaç sadece ülkede kaos çıkarmak ve ülkeyi dünyaya kötü göstermek.

Köşemizde gerçek sorunları dile getirmeye ve insanları bilgilendirmek için mücadele ediyoruz. 2012 yılından bu yana dershanelerin kapatılmasıyla yüzbinlerce kişinin mağdur olacağından bahsediyoruz ama en yakın çevremizden bile bu konuda herhangi bir destek göremedik maalesef. Sosyal medyada hükümet aleyhine pek çok içerik paylaşanlar bizim hak arayan yazılarımızı ve haberlerimizi paylaşmak şöyle dursun beğenmekten bile acizler. Bir mecliste oturduğumuzda hükümeti ağız dolusu eleştirenler ve mevcut iktidara oy verenleri türlü hakaretler ile kötüleyenler gerçek adalet arayışında olanlara karşı oldukça sessizler. Bu durumda bize eleştirilerinde samimi olmadıklarını sadece iktidarı kötüleme niyetinde olduklarını kanıtlamakta.

Herkes kendi çıkarları zedelendiğinde tepki gösteriyor. Baba oğlunun, oğul kardeşinin, kardeş komşusunun, komşu ülkesinin sorunlarına maalesef kör ve sağır. İktidarı eleştirirken biraz daha mantıklı ve yapıcı eleştiriler yapmak herkes için daha hayırlı olacak. Hükümetin her yaptığını kötülemek yerine doğru yaptığını takdir etmek yanlış yaptığında da hiçbir ayrım yapmadan yanlışın karşısında bir bütün olarak durmak en mantıklı faaliyettir bizce. Hükümetin her faaliyetine itiraz edilmesi halkında bu aşırı eleştiricilere karşı tepki oluşturmasına hatta gerçek haksızlıkların bile halk tarafından desteklenmesine neden olmaktadır. Siz kendi sorunlarınız için bağırıp çağırıp başkalarının sorunlarında sessiz kalırsanız halkın sizi desteklemesi de büyük bir hayal olarak kalır.

Değerli hükümet temsilcilerinin de faaliyetlerinde sağduyulu olması en büyük taleplerimizden biri. Dershane sorununda olduğu gibi kurunun içinde yaşında yanmasına neden olmak devletine, milletine, hükümetine bağlı insanların mağdur olmalarına neden olmaktadır.

Bizim hayalimiz barış ve huzur içinde yaşayacağımız bir Türkiye. Bu yönde yapılan tüm faaliyetleri desteklediğimizi ve Yeni Türkiye idealine tam destek verdiğimizi belirtmek isteriz. Ancak yapılan faaliyetlerin de eşitlikçilik ilkesi paralelinde olması en büyük arzumuz.

Her şeyin gönlümüzce olduğu, birleşmiş, tek yürek olmuş Yeni Türkiye’ye ulaşmamız dileğiyle.

Saygılarımla…

[email protected]

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurullah Çetinkaya Arşivi
SON YAZILAR