Hasan Durucan

Hasan Durucan

ELLENMİŞ FUTBOL

ELLENMİŞ FUTBOL

Temsilcimiz Atiker Konyaspor ne zaman Fenerbahçe Spor Kulübü ile oynayacak olsa müsabaka öncesi de sonrası da olay olur. Hoşgörünün başkenti olarak bilinen Konyalı da bu bilinç altında her daim kendine yakışanı yapmıştır ve eminim ki yakışanı yapmaya devam da edecektir. Konya tribünlerinde ne olursa olsun kesinlikle küfür duyamazsınız.

Çünkü büyük diye tabir edilen futbol kulüplerinin yanında ikinci plana atılan ve Anadolu'nun özellikle son birkaç yılında adeta hortlayan bu takımın taraftarı bunun sadece bir oyun olduğunu bilir ve oyunu da kuralına göre oynar. Türkiye liglerinde gol yediğinde takımlarını desteklemeye devam eden, kaybettiğinde oyuncusunu tribüne çağırıp alkışlayan, onları onore eden taraftarı fazla göremezsiniz.

Bu konuda kendini ispatlamış, marka değeri olan Nalçacılılar Taraftar Grubu başta olmak üzere tüm taraftarlarımızı tebrik etmek gerekiyor ve canı gönülden de hepsini kutluyorum. Konyaspor başarılıysa bunda taraftarın payı yüksektir. Yalnız her şeyin azı kadar fazlası da mutlaka zarardır. Taraftar oyunu kuralına göre oynarken yönetim neden hoşgörüsünü kendi taraftarına değil de elin yöneticisine kullanır anlamıyorum.

Aslında çok iyi anlıyorum da anlamamazlığa vuruyorum. Yoksa dilimi kana bulayacağım. Müsabaka öncesi barış güvercini uçuran sözde futbola yön veren isimlerin (!) yedikleri fazla gelmiş olacak ki konuk olduğu takımın sahasında kendini misafir edenlere sinkaflı küfürler sarf ederek teşekkürü borç biliyor. Bu şekilde mi Türk futbolu ileriye gidecek? Madem büyük olduğunuzu iddia ediyorsunuz böyle mi örnek olacaksınız?

Avrupa gruplarında dört gün önce fark yiyip gelip buradaki hakemleri baskı altına alıp beleşten cebinize koyduğunuz puanlarla mı gururlanıyorsunuz? Konyalı futbolseverler başına geleceği kestirdiği için maç öncesi Nasrettin Hoca'nın hikayesinde olduğu gibi testi kırılmadan "Türk futbolu üçten büyüktür" pankartıyla aslında gereken cevabı çoktan vermişti. Anadolu'ya sırtınızı dönerseniz döndüğünüz yerde kendi kumunuzda oynar, kendi kendinize sevinirsiniz diyorum. Futbol mu? Bu maçta sahaya ait konuşacak şeylerin önüne Yıldırım kardeşler geçti.

Hakem Bülent Yıldırım yeşil sahada boy gösterirken Başkan Aziz Yıldırım'da tribünden ona eşlik edince futbol adına konuşacak elimizde bir şey kalmadı. Bu arada el demişken sanırım artık Konya'da futbolu elle oynamak kanunlaştı da bizim mi haberimiz yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR