Elvan, 21. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması için oy kullandı

Elvan, 21. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması için oy kullandı
Başbakan Yardımcısı Elvan, "Yılın Haber Görüntüsü" kategorisinde “Filistinli Kızın Direnişi”, "Özel Haber" kategorisinde “Çığlık”, "Serbest Haber" kategorisinde “Demiryolu İşçisi” görüntülerine oy verdi- Elvan:- "Hem sesimizin yurt dışına duyurulması hem

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, 21. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışmasında "Yılın Haber Görüntüsü" kategorisinde “Filistinli Kızın Direnişi”, "Özel Haber" kategorisinde “Çığlık”, "Serbest Haber" kategorisinde “Demiryolu İşçisi” görüntüleri için oy kullandı.

Elvan, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, Başkan Yardımcısı Ümit Yalman ve Mali Sekreter Mustafa Kara’yı makamında kabul etti. Polatel, dernek çalışmaları ve düzenledikleri 21. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması konusunda Elvan'a bilgi verdi.

Lütfi Elvan, haber kameramanlarının zor bir görev üstlendiklerini, gece gündüz, hafta sonu demeden çok ağır bir iş yükünün altına girdiklerini belirterek, özellikle haber kameramanlarının Ortadoğu ve Güneydoğu'nun belirli bir kesiminde de çok yoğun faaliyet gösterdiklerini ifade etti. Bir anlamda risk alarak bu çalışmaların sürdürüldüğünü vurgulayan Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizleri tebrik ediyorum. Hele hele bu kadar yoğun bir ortamda gerçekten çok zor bir görev üstlenirken bu tür etkinlikleri yapmanız da önemli ve anlamlı. İnsanlar genellikle, tabii habere bakıyor ama haberin arkasında kimler var, bunlar hangi koşullarda nasıl ve ne şekilde kamuoyuna duyuruluyor, bu kısımları çok fazla bilmiyorlar ama bu tür yarışmalar, bu tür etkinlikler özellikle haber kameramanlarını hatırlatan etkinlikler diye düşünüyorum."

Kameramanlara başarı dileklerini ileten Elvan, "Uluslararası düzeyde bir etkinliği düzenlemenizin ayrıca bir önemi var. Hem sesimizin yurt dışına duyurulması hem de bir sivil toplum kuruluşunun bu tür etkinliklere öncülük etmesi sadece Türkiye’deki değil, belki yurt dışındaki birçok sivil toplum kuruluşuna örnek olabilecek bir davranış" değerlendirmesinde bulundu.

Elvan, "Yılın Haber Görüntüsü" kategorisinde “Filistinli Kızın Direnişi”, "Özel Haber" kategorisinde “Çığlık”, "Serbest Haber" kategorisinde “Demiryolu İşçisi” görüntülerine oy verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.