Elvan: Ekonomimiz sağlam temeller üzerinde ilerliyor

Elvan: Ekonomimiz sağlam temeller üzerinde ilerliyor
Kalkınma Bakanı Elvan, mayıs ayı Sanayi̇ Üreti̇m Endeksi̇ ve cari̇ açık verilerine ilişkin, "Açıklanan bu veriler ekonomimizin sağlam temeller üzerinde ilerlediğini gösteriyor." dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi̇ Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, mayıs ayına ilişkin Sanayi̇ Üreti̇m Endeksi̇ ve cari̇ açık verilerini değerlendi̇rdi.

Söz konusu ayda mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6, bir önceki aya göre ise yüzde 1,6 oranında arttığını anımsatan Elvan, arındırılmamış sanayi üretim endeksinin de yüzde 7 ile piyasa beklentilerinin üzerinde yükseldiğini bildirdi.

Elvan, arındırılmamış verilere göre imalat sanayisindeki üretimin yıllık bazda yüzde 8,1 arttığını belirterek, "Sanayi üretimi mayıs ayında aylık ve yıllık bazda beklentilerin oldukça üzerinde gerçekleşti. Bu veriler, sanayide çarkların yine hızlı bir şekilde dönmeye başladığının en açık ve güçlü göstergesi oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Cari açıktaki azalma eğiliminin de devam ettiğine ve Orta Vadeli Program hedefleriyle uyumlu seyrettiğine dikkati çeken Elvan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Açıklanan bu veriler ekonomimizin sağlam temeller üzerinde ilerlediğini gösteriyor. Hükümet olarak her zaman büyüme, ihracat ve istihdama katkı sağlayan sanayicimizin ve iş adamlarımızın arkasındayız. Göstergelerin daha olumlu yönde gelişmesi için birçok adım atıyoruz. İş ve yatırım ortamını iyileştirmek, iş adamlarının ve sanayicilerin önünü açmak için çok önemli düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Ekonomimizin büyümesi ve istihdamın artması için engelleri bir bir ortadan kaldırıyoruz. Tüm bu tedbirler devreye girdiğinde Türkiye ekonomisi çok daha iyi bir konuma gelecek ve benzer ülkelerden pozitif yöndeki ayrışmasını güçlendirecektir.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.