Emekli astsubaylar şehitleri andı

Emekli astsubaylar şehitleri andı
İSTANBUL (AA) - İstanbul Emekli Astsubaylar Derneği, şehitleri anmak ve özlük haklarını dile getirmek için etkinlik düzenledi.Beşiktaş Demokrasi Meydanı'ndaki...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Emekli Astsubaylar Derneği, şehitleri anmak ve özlük haklarını dile getirmek için etkinlik düzenledi.

Beşiktaş Demokrasi Meydanı'ndaki etkinliğe, ellerinde Türk bayraklarıyla gelen dernek üyeleri, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Teröre hayır" sloganları attı.

İstanbul Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı İbrahim Koldamca, yaptığı açıklamada, şehit haberleriyle yanan ateşler sönmeden yeni acılarla karşılaştıklarını ancak hainlerin mutlaka hüsrana uğrayacaklarını söyledi.

Tarihin hiçbir ihaneti affetmediğini, Türk milleti için canlarını ve uzuvlarını feda eden kahraman şehitler ile gazilerin ailelerine minnettar olduklarını belirten Koldamca, "Şehitlerimize rahmet, yaralı gazilerimize acil şifalar, ailelerine ve milletimize de sabırlar diliyoruz. Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ve atalarımızın çabalarıyla kurduğu mukaddes Türkiye Cumhuriyeti'nin ve onun mukaddes ordusunun mensubu olmaktan her zaman gurur ve onur duyan emekli astsubaylar olarak, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını yad ediyoruz." diye konuştu.

Başkan Koldamca, ülkeye sadakatini teri, kanı ve canıyla kanıtlamış astsubayların yıllardır önyargılarla sosyal, ekonomik ve insani haksızlıklara uğratıldıklarını savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok zor ve ağır şartlar altında, mesai mefhumu gözetmeden görev yapan, gereğinde milyonlarca liralık zimmetlere imza atan astsubayların göreve başlangıç dereceleri, hak ettikleri makam ve görev tazminatlarının verilmesini istiyoruz. Bu konuda devlet büyüklerimizden gerekli sözler almamıza rağmen henüz taleplerimiz karşılanmadı. TSK'da görev yapamaz raporu ile resen emekli edilenlerin mağduriyetleri ve sadece askeri personelden esirgenen sicil affı talepleri hiçbir zaman ayrıcalık ve imtiyaz olmamıştır."

Grup üyeleri, açıklamanın ardından İstiklal marşı okuduktan sonra dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.