Emekli çiftçiler 5 bin TL alacak mı? Çiftçiye 5 bin TL yatacak mı?

Emekli çiftçiler 5 bin TL alacak mı? Çiftçiye 5 bin TL yatacak mı?
Emekli çiftçilere 5 bin TL ikramiye verilmeyince bir çok mağdur çiftçi yaşanan sürece tepki gösterdi.

Emeklilere yatan 5 bin TL'lik ikramiyeden çiftçilerin yararlandırılmaması tepkiye sebep oldu.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), emekli çiftçilere 5 bin TL ikramiye verilmesi konusunda açıklamalar yaptı. Mevcutta emekli vatandaşlara verilen 5 bin TL ikramiyeden emekli çiftçilerin yararlanamadığını da ifade ettiler.

DESTEK GENİŞLETİLMELİ VURGUSU

TZOB tarafından yapılan açıklamada “tarım sektöründe çalışan çoğu kişi emekli. Bu nedenle emekli çiftçilere de bu desteğin verilmesi gerekiyor. Onların da desteklenmesi çok önemli” ifadeleri kullanıldı. Genel Başkan Şemsi Bayraktar tarafından yapılan açıklamada 7464 sayılı kanunla emekli olanlara verilen desteğin genişletilmesi gerektiği hatırlatıldı.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Şuan için gündemde tarım emeklilerine dair 5 bin TL gibi bir ödeme yapmak yok. Bununla birlikte TZOB bu konudaki açıklamalarını sürdürüyor. Özellikle tarım ve hayvancılıktan emekli olan vatandaşlar her ne kadar emekli olsalar dahi hayvanlarını satmıyorlar. Onlara bakmaya devam ediyorlar. Bu nedenle onların mevcut yüklerini hafifletmek adına bu ödemeden onların da yararlanması gerekiyor açıklamaları yapıldı.

Çiftçinin kazancının giderek düştüğünü ve göstergelerin bunu ifade etmediğini söyleyen Bayraktar, çiftçilere destek vermenin önemli olduğunu hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.