emekli ikramiyeleriyle ilgili tasarı TBMM Genel Kurulu'nda

emekli ikramiyeleriyle ilgili tasarı TBMM Genel Kurulu'nda
TBMM Genel Kurulu, memurların emekli ikramiyeleriyle ilgili tasarı ve TSK Personel Kanunu Tasarısı'nı yasalaştırmak için çalışacak

TBMM Genel Kurulu, Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nı öncelikli gündemine alarak, bu hafta tasarıyı yasalaştırmak için mesai yapacak.

Tasarının yasalaşmasıyla, memurlara, geçmişe dönük, 30 yılın üzerindeki hizmet süresi için de emekli ikramiyesi ödenecek.

Tasarı ayrıca, Türkiye İş Kurumuna, yurt içinde veya uluslararası düzeyde kurum ve kuruluşlara eğitim ve danışmanlık hizmeti verebilmesine de imkan sağlıyor.

Tasarıyla, mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu 31 Aralık 2016 tarihine kadar ertelenmesi ve bu sürenin Bakanlar Kurulunca bir yıla kadar uzatılabilmesi öngörülüyor.

-TSK Personel Kanunu Tasarısı da gündemde


Genel Kurul, bunun ardından, diğer bir önemli düzenleme olan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Tasarı'yı yasalaştırmayı planlıyor.

Tasarıya göre, genel kolluk kuvvetlerinin imkan ve kabiliyetlerini aşan durumlarda terörle mücadele için gerekli olması veya terör eylemlerinin kamu düzenini ciddi şekilde bozması halinde, İçişleri Bakanlığının teklifi ve Bakanlar Kurulu kararıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri görevlendirilebilecek.

İcra edilen operasyonlarda, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde, güvenlik kuvvetlerinin elinden kaçmakta olan kişilerin izlenirken girdikleri konuta, iş yerine veya kamuya açık olmayan kapalı alanlarla bunların eklentilerine can veya mal güvenliğinin sağlanması ya da kişinin yakalanması amacına münhasır olmak üzere, yetkili birlik komutanının yazılı emriyle girilebilecek. Birlik komutanının kararı 24 saat içinde hakim onayına sunulacak.

Görevin ifası sırasında işlendiği iddia olunan suçlardan dolayı adli yargının görevine girdiğinden bahisle asker kişiler hakkında soruşturma yapılması, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları için başbakanın, diğer personel için Milli Savunma Bakanının, Jandarma Genel Komutanı ve Sahil Güvenlik Komutanı ile bu komutanlıklardaki diğer personel için İçişleri Bakanının iznine tabi olacak.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.