Emekli öğretmenin 'teyemmüm tableti'ne yabancı ilgisi

Emekli öğretmenin 'teyemmüm tableti'ne yabancı ilgisi
Kocaeli'de yaşayan emekli öğretmen Yalnız'ın, İstanbul'da kurduğu küçük bir atölyede, Diyanet İşleri Başkanlığından ''caizdir" fetvasıyla tasarlayıp ürettiği "teyemmüm tableti" ve "teyemmüm tespihi", yurt dışından ilgi görüyor

Kocaeli'de yaşayan emekli öğretmen Yıldız Yalnız'ın, İstanbul'da kurduğu küçük bir atölyede, Diyanet İşleri Başkanlığından aldığı "caizdir" fetvasıyla tasarlayıp ürettiği "teyemmüm tableti" ve "teyemmüm tespihi", yurt dışından ilgi görüyor.

Emekli olduktan sonra 2 yıl önce çömlekçiliğe başlayan 50 yaşındaki Yalnız, hasta olan babaannesinin tuğlayla teyemmüm abdesti almasından esinlenerek saf çamur ve sudan teyemmüm tableti ve tespihi üretmeye başladı.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulundan ürettiği tablet ve tespihler için "teyemmüm için kullanılması caizdir" belgesi alan Yıldız Yalnız, marka tescilini yaptırdı.

Yalnız'ın kurduğu 3 ayrı atölyedGerie yapıp 900 derecede pişirdiği teyemmüm tableti ve tespihlere, özellikle Avrupa ve Arap ülkelerinden yoğun ilgi var. Yıldız Yalnız, ürünlerini Malezya, Endonezya, Almanya, Belçika, Fransa ve Suudi Arabistan'a ihraç etmeye hazırlanıyor.

Hasta olan babaannesinden esinlenmiş
Yalnız, AA muhabirine yaptığı açıklama, en iyi çömlekler tornada yapıldığı için birkaç tane torna makinesi satın aldığını belirterek, atölyede 3 kişiyle tabak, bardak, güveç, vazo yapmaya başladığını anlattı.

Atölyede çalıştığı esnada bir kişinin kendisinden kırık dökük bir çömlek parçası istediğini aktaran Yıldız Yalnız, "Daha sonra birkaç kişi daha istedi. Merak ettim, 'Nerede kullanacaksınız?' diye sordum. 'Mahallemizde yaşlılar var, teyemmüm abdesti almaları için onlara vereceğiz.' dediler. Hasta olan babaannemin de bir tuğlada teyemmüm aldığı aklıma geldi ve o anda teyemmüm tableti yapmaya karar verdim." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.