Uğur Özteke

Uğur Özteke

“Emekliyim dolandırıldım, bana yazık değil mi?

“Emekliyim dolandırıldım, bana yazık değil mi?

Pazar pazar can sıkmayacağız ama dostlarımızı, okurlarımızı uyarmak adına iki gün önce cuma günü yaşanmış bir olayı sizlerle paylaşacağız.

Telekom’dan emekli bir dostum var. Bu dostumuzda öyle bir zeka öyle bir Konyaspor sevgisi var ki anlatamam. Bu dostumuza soralım “30 yıl önceki Konyaspor-Bakırköy maçı kaç kaç bitti Konyaspor 11’i neydi? diyelim. Bir kısmını ezbere söyler hatırlayamadığını da o tarihi defterine açar bakar ve size söyler.

İşte bu abimiz Cuma günü çok sıkıntılı ve üzgündü.

Diyordu ki “Uğur bey dolandırıldım bugün canım çok sıkkın. Benim gibi adamı kandırdılar. Bugün tam 414 lira param gitti”.

Önce şaşırdım sonra gayriihtiyari mevzuyu açtım “Abi hayırdır ne oldu?”

“2 gün evvel aradılar. X bankasında hesabım ve kartım var. 27.05.2015 günü 444 53 04 nolu telefondan aradılar ve biz …… ………… arıyoruz 2 kartınız varmış birisini kapatmışsınız diğeri açık resmen kapatmamız için 45.. nolu kartınızın geri kalan 12 numarasını söyleyin dediler. Ve ardından da belgeleri size göndereceğiz, geri göndermeyin dediler. Ben de numarayı verdim kartı bugün kontrol ettim fazlalık çıktı. Meram …. ……….. bankası şubesine gittim oradan ekstre aldım. İnceledik online pament london gb firmasına 413.18 TL çekilmiş gözüküyordu. Deliye döndüm ve kartı kapattım ayrıca …. ….. Bankası Genel Müdürlüğü’ne bu olayı anlatan acil faks çektik alırsın yüzde elli ihtimalle diyorlar artık bakacağız ama moralim bozuldu aslında bayağıda dikkatliydim. Sözüm ona o kadar da dikkatliyim diye geçinirdim. Beni bile dolandırdılar.

Uğur abi bunu gazetede köşende bir yazarsan belki benim başıma gelmez. Bu durum kimsenin başına gelmesin abi. Yazık emekli bir adamım ben.”….

***

Abimize geçmiş olsun diyoruz.

Artık öyle bir yere geldik ki. Kimseye şaşmak, kınamak, gülmek olmaz. Allah korusun her an hepimizin başına çok daha büyük felaketler gelebilir. Hatta zaman zaman öyle olaylar ile karşılaşıyoruz ki “Aman mala gelsin cana gelmesin” bile deyiveriyoruz.

Bu duruma polisin de yapacağı bir şey yok. Çünkü bu abimizin de ifade ettiği gibi kendi elimizle kendi ağzımızla özel sırlarımızı veriyoruz. Artık çağımız teknoloji çağı ise bunun adı da teknolojik dolandırıcılık olsa gerek.

ALT GEÇİDİ KULLANAN KÖPEK

Dün sabah gazetede patronumuz Harun Abi ve dostları ile sohbet ediyorduk. İnsandan şehirden söz ederken Dinçer abi “Abi bak sana bir fotoğraf atacağım sen ne dersen de!” dedi.

foto-025.jpg

Burası Hacıveyizsade’den Büyükşehir’e geçilen alt geçit. Bir sokak köpeği alt geçidi kullanıyor. Ve yukarı çıktığımız zaman da bu alt geçidin üst kısmında onca demir korkuluğa rağmen, üstlerinden atlayarak karşıdan karşıya geçmeye çalışan kadınlarımızı, erkeklerimizi ve gençlerimizi görüyoruz…

Ben bu fotoğraf üzerine çok farklı bir şey yazacaktım ama Harun abi “yapma” dedi.

Bir yerde patronda haklıydı. Bu kareden anlayan anlamıştır değil mi?

***

İyi tatiller

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bizi inciten küçük şeyler değil, küçük şeyleri yapan kişilere yüklediğimiz büyüklüklerdir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yağışlı havalarda yol kenarlarında biriken sularla yayaları ıslatmadığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR