Emine Ülker Tarhan'dan CHP itirafı

Emine Ülker Tarhan'dan CHP itirafı
Anadolu Partisi Kurucu Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, eski lideri Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu.

Tarhan, AA muhabirine, CHP'den istifasüreci, Anadolu Partisi'ni neden kurduğu, hedefleri ve güncel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "CHP'yi böldüğü" yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Tarhan, "Halk nezdinde CHP'yi bölecek kadar etkiliysem, CHP bunu yeni mi fark etti? Yok eğer hiçbir etkim yoksa, neden bu sorular bana yöneltiliyor? CHP iktidara yürüyordu da partiden ayrılmam sonucu yolu mu tıkandı?" dedi.

"CHP'nin yönetiminden bir kişi gösteremezsiniz ki 2015 seçimlerinde CHP'nin iktidar olacağına inansın" ifadesini kullanan Tarhan, şöyle devam etti:


HESAP UZMANI BU KADAR HATA YAPAR MI?

 "Partinin bölünmesi söz konusu ise bunun sorumlusu kim herkes biliyor, hangi kararlar, hangi dışlayıcı tutumlar, hangi disiplin tehditleri, hangi çifte standartlar, hangi hesap hataları... Bir hesap uzmanı bu kadar hesap hatası yapar mı? Yaptı işte. Türkiye olağanüstü bir dönemden geçerken, AK Parti Anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşmak için var gücüyle çalışırken, bunu önemsemeyen bir parti, kendi içinde bütünlüğü sağlama becerisini gösteremeyip, 'beni bölüyorlar' diye çığlık atıyorsa, bunda bir terslik var demektir. Gücünüzü iktidara göstermelisiniz. Yoksa parti içi koltuk kapma yarışları, başarısızlık bekleyip, pusuya yatan kurmaylar derken sürekli metastaz yapan kanser hücrelerine dönersiniz. Bu kabul edilemez."

ONU CHP YÖNETİCİLERİNE SORUN

"CHP'den başka istifalar olabilir mi?" sorusuna "Onu CHP yöneticilerine sorun, ben bilemem" yanıtını veren Tarhan, "Genel seçimlerde başarısız olunması durumunda Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlıkta kalma şansı nedir?" yönündeki soruyu ise "Şu anda genel başkanlık için sıraya girmiş çok sayıda yönetici olduğu söyleniyor, ama ben artık CHP'yi konuşmak istemiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.