Emlakta ilan sahtekarlığına dikkat

Emlakta ilan sahtekarlığına dikkat
Son dönemde artan emlak fiyatları özellikle kiracıların gözünü korkutuyor. Bazı emlak firmaları ise çareyi internet ilanlarında fiyatı düşük göstermekte buldu.

İlan sahibinin, girişini yaptığı ilan içeriğinin güncel ve doğru bilgilerden oluştuğundan ve söz konusu içeriğin kullanım ve ilan etme yetkilerine haiz olduğundan emin olmalıdır. Son dönemde ilanlardaki bu içerik ve bilgiler çarpıtılıyor.

İnternette sitelere ilan veren bazı emlak firmaları 8500 TL kira bedeli istenen kiralık yerler için internette ilan verdiği siteye 850 TL kira bedeli yazarak müşteriyi yanıltıyor. İlandaki fiyat bilgisini farklı yansıtıp ilanı veren kişiyle görüşünce farklı bilgi sunan şirketler vatandaşın güvenini sarsıyor.  Gazetemize bu yönde çok sayıda şikayet gelirken, yetkililer vatandaşın bu gibi durumlar karşısında kesin bilgi almaları ve tuzağa düşmemeleri istendi.  Sahteciliğe karşı ilgili mercilere şikayette bulunulması da önem arzediyor.

(Haber: Ebrar Küçükakın)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.