Emniyet Genel Müdürü Lekesiz, EYTAM'ın açılışına katıldı

Emniyet Genel Müdürü Lekesiz, EYTAM'ın açılışına katıldı
Lekesiz:- "Özellikle metropoller başta olmak üzere savrulma riski olan başta gençler, çocukların kurda kuşa yem olmaması için kaç tanesinin elinden tutabilirsek kardır diye, kurulan güzel bir dernek. Hepimizin onlara destek olmak gibi insani, vicdani, med

ANKARA (AA) - Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, EYTAM Derneği'nin yeni merkezinin açılışında, "Özellikle metropoller başta olmak üzere savrulma riski olan başta gençler, çocukların kurda kuşa yem olmaması için kaç tanesinin elinden tutabilirsek kardır diye, kurulan güzel bir dernek. Hepimizin onlara destek olmak gibi insani, vicdani, medeni bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyorum." dedi.

Emniyet Genel Müdürü Lekesiz, EYTAM Derneği'nin Tunus Caddesi'ndeki yeni merkezinin açılışında, hiçbir insanı gözardı etmemek gerektiğini belirtti. Lekesiz, "İnsan olduğu için gözardı etmemek lazım. İnsan yaratılanların en kıymetlisi, en değerlisidir. Biz biliyoruz ki bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir. Bir insanı kurtaran, bir alemi, tüm insanlığı kurtarmış gibi de değerlendirilebilir." diye konuştu.

Kimsesizlerin sesi olmak için EYTAM'ın kurulduğunu ifade eden Lekesiz, "21. yüzyılın çeşitli etkileri sonucunda özellikle metropoller başta olmak üzere savrulma riski olan başta gençler, çocukların, kurda kuşa yem olmaması için kaç tanesinin elinden tutabilirsek kardır diye, kurulan güzel bir dernek. Hepimizin onlara destek olmak gibi insani, vicdani, medeni bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Görevi teröre gençleri kaptırmamak, uyuşturucu tacirlerine çocukları yem ettirmemek, fuhuş sektörüne çocukların alet edilmesine müsaade etmemek olan bu tür derneklere destek olmak gerektiğine işaret eden Lekesiz, STK'ların toplum sorunlarını çözmede önemli rol üstlendiğini anlattı.

EYTAM'ın onlarca genci uyuşturucu tacirlerinden kurtardığını, onlarcasının da sahipsiz çaresiz kalıp terör örgütlerinin kucağına düşmesini engellediğini dile getiren Lekesiz, bu tür derneklerin ülkenin geleceğine vereceği pozitif katkının herkesi memnun edeceğini söyledi.

- "Tesadüf bir emniyet müdürümüzün evine hırsızlığa girince.."

EYTAM Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Barbaros da derneğin amacının toplumdaki dezavantajlı gruba yardım etmek olduğunu belirtti.

Barbaros, 3 yaşındayken anne ve babasının ayrılmasıyla üvey anneyle yaşamaya başladığını, 5-6 yaşında hırsızlık makinesi haline geldiğini, evine hırsızlığa girdiği emniyet müdürünün kendisinin yetiştirme yurduna alınmasını sağladığını anlattı.

"Yetiştirme yurduna alınmasaydım belki bugün burada olmayacaktım" diyen Barbaros, yurttan ayrıldıktan sonra yine sokakta kötü insanlarla karşı karşıya kaldığını, sokakta çaresiz bir şekilde yaşadığını, daha sonra İçişleri Bakanlığında işe başladığını ifade etti.

Barbaros, "Hayalimde ileride kendimizi kurtarırsam, bu çocuklarımızın, gençlerimizin sesi kulağı olmak vardı. Derneğimizi de o yüzden kurduk. Şu anda Türkiye çapında 10 binlerce çocuğumuz bizlere ulaşarak dertlerini anlatabiliyor. Biz de valilerimizle, kaymakamlarımızla, bakanlığımızla irtibata geçip onların sıkıntılarını çözüyoruz." diye konuştu.

Açılışa Emniyet Genel Müdürü Lekesiz'in yanı sıra, Ankara İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, daire başkanları, yardımcıları ve emniyet mensupları katıldı.

Konuşmaların ardından Emniyet Genel Müdürü Lekesiz, EYTAM Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros ve diğer katılımcılar tarafından derneğin açılış kurdelesi dualarla kesildi.

Emniyet Genel Müdürü Lekesiz, EYTAM'ın açılışına katıldı

Emniyet Genel Müdürü Lekesiz, EYTAM'ın açılışına katıldı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.