Emniyette "Paralel Yapı" Operasyonu

Emniyette "Paralel Yapı" Operasyonu
Şüpheliler hakkındaki iki ayrı soruşturmanın, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" ile "Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme" v

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen iki ayrı soruşturmanın, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme"nin de aralarında bulunduğu 7 ayrı suçtan yürütüldüğü öğrenildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "casusluk" soruşturması kapsamında 76 emniyet görevlisine yöneltilen suçlamalar arasında, "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri temin etmek", "Suç için anlaşma" "Görevi kötüye kullanma", "Bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme", "Resmi belgede sahtecilik" ile "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" yer aldı. 

"Casusluk" soruşturmasına yönelik operasyonun 15 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği ve halen devam ettiği bildirildi.

 

- Yasa dışı dinlemeler 

 

Yasa dışı dinlemelere ilişkin aralarında eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 39 şüpheli hakkında ise  TCK'nın 312. maddesi uyarınca "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan soruşturma yürütüldüğü kaydedildi. 

Bu şüphelilerin ayrıca, "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri temin etmek", "Suç için anlaşma" "Görevi kötüye kullanma", "Bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme", "Resmi belgede sahtecilik" ve "Haberleşmenin gizliliğini ihlal"den de suçlandığı bildirildi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.