En büyük çadır kente tam donanımlı hastane

En büyük çadır kente tam donanımlı hastane
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, 28 bin kişinin barındığı kampta yaklaşık 800 bin metrekare alan üzerine kurulan prefabrik hastane hizmete girdi- Vali Küçük:- "Çadır kentteki sağlık hizmetleri bundan böyle daha güçlü bir şekilde yürütülecek"

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki çadır kentte tam donanımlı hastane törenle hizmete açıldı.Türkiye'nin en büyük çadır kenti olma özelliğini taşıyan ve yaklaşık bir yıl önce kurulan 35 bin kişi kapasiteli Suruç Konaklama Tesisi'ndeki sağlık imkanları artırıldı.Halen 28 bin sığınmacının barındığı kampta daha iyi şartlarda sağlık hizmeti verilmesi amacıyla geçen yıl yapımına başlanan tam donanımlı prefabrik hastane tamamlandı.Vali İzzettin Küçük, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Suriyeli misafirlere daha iyi hizmet sunmak için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.Küçük, hastanenin 24 saat hizmet vereceğini vurguladı. Suriyelilerin sağlık durumunun kendileri için önemli olduğunu aktaran Küçük, "Çadır kentteki sağlık hizmetleri bundan böyle daha güçlü bir şekilde yürütülecek. Bugüne kadar sahra hastanesinde 133 bin hastaya bakıldı ve 800 çocuk sünnet ettirildi. Şu anda bir hastanede olması gereken her türlü imkan çadır kente taşındı." dedi.Küçük ve beraberinde Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, açılışın ardından hastanede tedavi görenleri ziyaret ederek doktorlardan bilgi aldı.Yaklaşık 800 bin metrekare alan üzerine kurulu prefabrik hastanenin 680 bin liraya mal olduğu öğrenildi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.