En büyük hayalim Diltaş Üniversitesi

En büyük hayalim Diltaş Üniversitesi
Diltaş Okullarıyla şehirde binlerce genci yetiştirip sanayi, ticaret, ilim ve Tıp dünyasına kazandıran Eğitimci Ali Ataman, “Benim hayalim, üniversitedir. 2004’ten beri hayalini kuruyorum. İddia ediyorum 5. yılda dünya üniversiteleri arasına gireriz.

Diltaş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ataman, Pusula TV’de hafta içi her gün canlı olarak yayınlanan UĞURLU GÜNDEM’e konuk oldu. Konu ve konuklarıyla şehirde gündemi belirleyen programda deneyimli gazeteci Uğur Özteke ile eğitim ve şehir adına samimi bir sohbete imza atan Ataman, milli ve manevi değerlere sahip gençler yetiştirmeyi düstur edindiklerini söyledi.

ALLAH BİZİ MAHCUP ETMESİN

Ataman, “İyi iş yapanı severim diyor Cenab-ı Allah. Biz de iyi işler yapmak, güzel hizmetlerde bulunmak amacındayız. Rahmetli babam bize en büyük miras olarak kendi itibarımızı kaybetmememizi, maddi değerlerin hiçbir ehemmiyetinin olmadığını ancak Allah’ın merde ve namerde muhtaç etmemesi için bizlere sağlık vermesi için dua etmemizi öğütledi. Bizim asla vazgeçemeyeceğimiz tek şey Allah’ın nezdinde, peygamberimizin nezdinde, insanlığın nezdinde itibarsız olmamaktır. Beni yetiştiren bu ülkeye hangi alanda hizmet verebilirim diyerek yola çıktık. Hangi alanda kardeşlerimize yardımcı olabiliriz diyerek yola çıktık. Allah’ın rızasını kazanmak adına mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

HEDEF 4 BİN ÖĞRENCİ SAYISINA ULAŞMAK

Diltaş Eğitim Kurumları’nın kuruluş hikayesini de anlatan Ataman, “Eflatun; ‘yeryüzünde barış istiyorsanız bunu anneler ve öğretmenler vasıtasıyla sağlayabilirsiniz’ diyor.  Anne ve öğretmenin değerlerini birleştirerek eğitim yuvası kurduk. 3 okulumuz var. Dördüncüsü de stadyum civarında Buhara mahallesinde yapılıyor. Hedefimiz 4 bin öğrenci sayısına ulaşmak. Allah izin verirse önümüzdeki yıllarda buna ulaşıyoruz. Milli ve manevi değerlere bağlı nesiller yetiştirmek gayemiz. Ama bu slogan olarak kalmayacak. Faziletli, ilim, irfan sahibi gençleri yetiştirmek gayretindeyiz. Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında, Tıp aleminde en yüksek yerlere gelmiş öğrencilerim var” diye konuştu.

2004’TEN BERİ HAYALİNİ KURUYORUM

En büyük hayalinin Diltaş Üniversitesi’ni kurmak olduğunu da ifade eden ve bu noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Ataman, “Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, anayasa değişikliği yapmak suretiyle özel üniversite açmamıza izin versinler. İddia ediyorum 5. yılda dünya üniversiteleri arasına gireriz. Bu noktada bu kadar da iddialıyım. Benim hayalim, üniversitedir. 2004’ten beri hayalini kuruyorum” dedi.

ÖĞRETMENLER MİLLİ OLMALI

Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlere de seslenen ve öğretmende olması gereken en önemli özellikleri anlatan Ataman, “Biz katıksız milli değer yetiştiriyoruz veya buna gayret ediyoruz. Benim yegane amacım bu ülkeyi bir kat daha yukarı çıkarabilmek. Biz hükümdar olacağız ama ezmeyeceğiz, Biz ülkemize sahip çıkacağız. Öğretmen milli olmalı. Devletine sahip çıkmalı. Sırtı terleyinceye kadar öğrenciye bir şeyler vermeli. Hem devletin kapısına koşacaksın hem devlete söveceksin, böyle bir şey yok. Git başka bir şey yap. İşin hakkını vermek gerekiyor. 40 dakikalık ders geç girerek, erken çıkarak 34 dakikaya düşürülmemeli” ifadelerini kullandı.

ÇINARLAR EVİ BİZİM SADAKAYI CARİYEMİZDİR

 Meram Belediyesi ve Diltaş AŞ iş birliğiyle yapılacak ve yaşlı bakım evi olarak hizmet verecek Çınarlar Evi Projesi’ne de değinen Ataman, “Çınarlar Evi; yaşlı demiyorum, çınarlarımızın kendi yaş grubuyla vakit geçirebileceği bir yerdir. Bu da bizim sadakayı cariyemiz olsun dedik ve yola çıktık. Çınarlarımızın bu tür sosyal tesislere çok ihtiyacı var. Günümüzün değişen şartlarında onların yalnızlığa itilmemesi için geliştirilmiş bir projedir” dedi.

ÜRETİM VE İSTİHDAM ÇOK ÖNEMLİ

Ülkenin yarınlara taşınabilmesi için üretimin ve istihdamın da önemine dikkat çeken Ataman, “Sonu nereye varırsa varsın kimse bu ülkeyi parçalamayı başaramayacak. Bir tek Türkiye var, bir tek Türk milleti var. Cumhurbaşkanımız ısrarla üretim diyor, ısrarla istihdam diyor. Üretimi sağlamak için herkes üzerine düşeni yapmalı. Belediye de üretim için üretene arsa tahsis etmeli. Şuanda 400 kişi çalıştırıyoruz. Hedefimiz 2018 sonunda 570’e çıkmak. Bir hırka bir lokma devri geçmiştir. Kendimize İmam-ı Azam’ı örnek almalıyız. İmam-ı Azam zengindi ama Allah yolundan da hiç ayrılmadı” diye konuştu.

GÜNDE 5 SAAT UYKU, 2 SAAT KİTAP OKUMA

Ataman son olarak kendi günlük yaşamından bahsederek, “Günde 5 saat uyurum. 170-200 sayfa okuma yaparım. Okulları, çiftliği ve sosyal tesisleri her gün ziyaret ederim. En az 20 kişiye selam vermeye gayret gösteririm. Mü’minin derdiyle dertlenmeyen bizden değildir. Selam vermek, karşındakinin halini hatırını sormak, derdiyle dertlenmektir. Yani selamı gönülden vermeliyiz” dedi.

(Haber: Ö.Faruk Karabulut)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum