'En Büyük Hayalim Pilot Olmaktı'

'En Büyük Hayalim Pilot Olmaktı'
FETÖ mensubu subayların baskısı ve işkencesi nedeniyle Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesini 4. sınıfta bıraktığını iddia eden Kenan Odalı, hayalini gerçekleştiremeden ayrıldığı okuluna yeniden dönmek istiyor

 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu subayların baskısı ve işkencesi nedeniyle Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesini 4. sınıfta bıraktığını iddia eden 21 yaşındaki Kenan Odalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında başladığı Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesini, okulu bitirmesine bir dönem kala artan baskılar nedeniyle 2013 yılında bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Okulu bıraktıktan sonra liseyi Mudurnu'da bitirdiğini, ardından da İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü kazandığını dile getiren Odalı, yaz tatillerinde ise Bolu'nun Göynük ilçesinde bulunan bir tavuk kuluçka tesisinde çalışarak, hem okuldan atıldıktan sonra ödemek zorunda kaldığı tazminattan dolayı ailesinin yaşadığı sıkıntıyı azaltmak hem de okul harçlığını çıkartmak için uğraştığını belirtti.

Okuldan ayrılmaya zorlandığı dönemde Hava Kuvvetleri Komutanı olan Orgeneral Akın Öztürk, okul komutanı Tuğgeneral Cengiz Karacabey ve Öğrenci Grup Komutanı Tuğgeneral İshak Dayıoğlu ile Kol Komutanı Binbaşı Sinan Keşanlı'nın darbe girişimi sonrası soruşturma kapsamında görevden alınarak tutuklandığını belirten Odalı, o dönemde kendisi gibi 2 bin 500 öğrencinin bu kişiler yüzünden mağdur olarak, severek başladıkları okullarını bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

-"220 kişiden 30'u mezun oldu"


Odalı, kendilerini eğitimlerde küçük gruplar halinde ayırarak mobbing uyguladıklarını söyleyerek, "Herkes teknik konularda bilgi alırken biz sürünüp kalkmaya ve ağır eğitimler görmeye başladık. Komutanımız bize 'Benim aldığım şok mangasındaki elemanlar hiçbir şekilde ilerisini göremez' dedi. Biz 15 kişiydik. İçimizde sadece 2 tane arkadaş sabretti sonuna kadar." şeklinde konuştu.

Okulda devre beşincisi olduğunu dile getiren Odalı, şöyle devam etti:

"Sürekli önümü kesmeye çalıştılar. Sadece belirli öğrencilere bütün imkanları sağlıyorlardı. 2011 senesinde öykü yarışmasında derece yaptım. İstanbul'a gittim. Bir hafta orada kaldım. O süreç kampa denk geldi. Kampa katılamadığım için her eğitimde bana farklı bir muamele yapılmaya başlandı. Çarşı izinlerine çıkamaz oldum. Sürekli cezalarla geçen bir süreç başladı. Derdimi kimseye anlatamadım. İstanbul'da olduğum süreçte istihbarata bilgi satmakla suçlandım. Özel olarak konuşmaya çalıştığım komutanım da beni dinlemedi."

"En büyük hayalim Türk Yıldızları arasına girmekti." diyen Odalı, 220 kişi olarak başladıkları okuldan sadece 30 kişinin mezun olduğunu vurguladı.

Bunların dışında kalanların kendisi gibi baskılara dayanamayıp ayrıldığını aktaran Odalı, "Bu okula büyük hevesler ve umutlarla girdik ama çok sonra öğrendik ki, bize vatan, millet, bayrak sevdasını savunanlar meğer vatanının bayrağını satanlarmış. Maalesef bunu çok geç öğrendik. Okul süresince biz bunları bir eğitim olarak gördük. Bu baskıların art niyetli olduğunu hiç düşünmedik. Ayrıldıktan sonraki süreçte bunların hepsinin bilinçli belirli kişilere yapıldığını anladık." dedi.

Odalı yeniden asker olmak istediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum. Ben askeri liseye büyük hayallerle girdim. Bütün hayatımı ona göre planladım. Ancak yaşanan süreç beni bu üniformadan mahrum bıraktı. Eğer beni geri alırlarsa orduya geri dönmek ve kaldığım yerden bir fazla enerjiyle devam etmek istiyorum. Özellikle hava kuvvetlerinin geleceğinde güzel yerlerde olmak istiyorum."

 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.