Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

En Büyük Transfer

En Büyük Transfer

Gelen oyuncular, giden oyuncular değerlendirmesi derken, gelelim Mesut Bakkal’ın da belirttiği en büyük transferimiz olan yeni stadyuma, 42.000 kişilik kapasitesi ile modern dizaynı ile  gerçekten şehirde bir heyecan uyandırdı. Hayatında hiç maça gitmeyen insanlardan  bile ilgi olduğu bir gerçek.

Yalnız bu heyecan sadece, güzel memleketimin, güzel insanlarının stadyumda resim çekinip sosyal medyada paylaşmakla sınırlı kaldı şimdilik. Söylediğim yanlış anlaşılmasın, Passolig başvurularındaki sayı şehrimize yakışmayacak derecede az. Passolig hakkında insanların da kafasında çok fazla soru işareti var, insanlar bu konuda yeterince aydınlatılmadığını düşünüyorum.

Buradan yönetimde ki abilerimize seslenmek istiyorum kombine bilet fiyatları ile ilgili hemen hemen her gün, tanıdığım yada tanımadığım birkaç kişi akıbeti ile ilgili bilgi istiyor, bazı Anadolu takımlarının düştüğü hataya düşmeyelim. Torku Konyaspor’un yeni stadı malumunuz 42.000 kişi kapasiteli ilk yıl insanlardan çok şey beklemeyelim ve fiyatları, Konya ekonomisini, insanların gelir düzeyini düşünerek makul seviyelerde tutalım. Hani kültürümüzde müşterinin ayağı alışsın diye bir tabir var ya boş tribünler önünde oynamaktansa bu yıl sürümden kazansın kulüp, bu düzenlemeyi yapın, İnanıyorum ki Konya tarihinde görülmemiş bir kombine satışı olacak.

Bayan taraftarlar içinde bir çalışma var mı yok mu henüz bilmiyoruz, ama tanıdığımız birçok bayan maça, kavgadan, küfürden çıkan arbedelerden çekindikleri için gelemediklerini söylüyorlar en azından küçük de olsa bu yıl için pilot uygulama ile onlara da bir tribün verilebilir diye düşünüyorum.

Gelelim Stadyuma verilecek isim hakkına, bu konu gerçekten önemli bir konu ciddi gelir getirebilecek bir durum Avrupa’nın oyuncu kalitesi ve alınan ücretleri baz alındığında Sportoto Süper Lig 7.basamakta bulunuyor ama görüyoruz ki , bu sezon formasına reklam alamayan kulüpler bile oldu. Bu durum bu konuda ki çalışmaların öneminin belirgin bir örneği oldu ne kadar çok teklif gelirse burada kazanan Torku Konyaspor olacaktır.  

Stadyum ile ilgili olarak söylenecek bir diğer konu ise geç olsun ama güç olmasın. Hepimiz biliyoruz ki, Futbolcular biran önce sezon başlasın atmosferi görelim, yönetim satıştan kar edelim, Taraftar atmosferi ilk kez bu denli hoş yaşayalım istiyor ama , Zeminin durumunu bilmiyoruz ki acele edip biran önce maça çıkalım derken koca sezonu feda da etmeyelim.

Son söz gene taraftarımıza bu konu ile ilerleyen günlerde başlı başına bir yazı yazmayı düşünüyorum ama sadece şu kadarını söyleyeyim, Biz hoş görü şehriyiz, elbette sinirlendiğimiz, kızdığımız anlar olacak, elbette haksızlığa uğradığımız anlar yaşayacağız yada öyle olduğunu sanacağız ama gelin bu yıl bu stadyumda küfür olmasın, bu yıl yeni stadyumla birlikte yeni bir başlangıç yapalım. Hepimiz bu şehre bu takıma gönül verdik, kötüyü örnek almayalım, iyiye örnek olalım. Küfrün bu Dünya’da kime faydası oldu ki bize olsun. Bir anlık sinirle takımıza şehrimize ve kendimize zarar vermeyelim. Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR