"En Geniş Katılımlı Satranç Dersi Guinness Rekor Denemesi"

"En Geniş Katılımlı Satranç Dersi Guinness Rekor Denemesi"
İSTANBUL (AA) - 1001 öğrenci bugüne kadar yapılmış en kapsamlı satranç dersiyle halen Rusya'nın elinde olan rekoru egale etmek için bir araya geldi.Kuyumcukent...

İSTANBUL (AA) - 1001 öğrenci bugüne kadar yapılmış en kapsamlı satranç dersiyle halen Rusya'nın elinde olan rekoru egale etmek için bir araya geldi.

Kuyumcukent AVM tarafından, Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile organize edilen "En Geniş Katılımlı Satranç Dersi Guinness Rekor Denemesi"nde, 1001 ilkokul ve ortaokul öğrencisi aynı anda satranç dersine katıldı.

AA muhabirine açıklama yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, satrancın öğrencilerin düşünme becerilerini geliştiren önemli bir spor olduğunu belirterek, Etkinliğin rekor denemesinin üzerinde bir faaliyet olduğunu kaydetti.

Yelkenci, "Çocuklar ne kadar küçük yaşta başlarsa, zihnini geliştirirse, gelecekte daha iyi düşünebilen ve zihinsel anlamda güzel şeyler üretebilen kişiler haline gelir. Dolayısıyla satrancı hayatımızın bir parçası haline getirebilmemiz gerekir. Satrancı çocuklarımız arasında yaymaya çalışıyoruz. Buradan kazanılacak ivmeyle satrancın çocuklarımız arasında yayılması ve velilerin ve eğitimcilerin bunu anlaması önemli." diye konuştu.

Sonuçlar The Guinness World Records tarafından bildirilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.