EN TEMİZİ KONYASPOR

EN TEMİZİ KONYASPOR
2016-2017 sezonunda en az faul yapan takımı Konyaspor olurken, bu alanda en temiz takım olması dikkat çekti. Yeşil-beyazlı ekip bu sezon toplam 421 kez faul yaparken, en fazla ve en az faul yaptığı takım Karabükspor oldu

Spor Toto Süper Lig’de 2016-2017 sezonunda en az faul yapan takım Atiker Konyaspor oldu. Son yıllarda fair-play davranışı olarak örnek bir takım olan yeşil-beyazlılar, bu sezon da bu olumlu özelliğini istatistiklere yansıttı. 2016-2017 sezonunun tamamlanmasının ardından Konyaspor sezonun en az faul yapan takımı oldu.

CENTİLMENLİĞİNİ ORTAYA KOYDU

Yeşil-beyazlı ekip 34 hafta oynanan maçlarda 421 kez faul yaptı. İstatistik verilerine bakıldığında ise Konyaspor’un bu alanda en az faul yapan ekip olduğu ve birinci sırada yer aldığı görüldü. Yapılan faullerin ardından da en az kart gören takımlar içerisinde yer alması Konyaspor’un centilmenliğini ortaya koyuyor. En çok faul yapılan takımlar arasında ise yeşil-beyazlılar 12. sırada yer alıyor. Bu sezon ortalama 14.4 oranla faule maruz kalan Anadolu Kartalı, zaman zaman da sakatlık sorunlarıyla boğuştu.

EN ÇOK VE EN AZ FAUL

KARABÜKSPOR MAÇINDA

Öte yandan Atiker Konyaspor, bu sezon en fazla ve en az faul yaptığı maçların Karabükspor olması dikkat çekti. Süper Lig’in 15. haftasında deplasmanda Karabükspor ile karşılaşan Anadolu Kartalı, bu sezonun en fazla faul yaptığı maç olarak görünüyor. Yeşil-beyazlı ekip bu maçta rakibiyle 1-1 berabere kalırken, en çok mücadele ettiği ve 20 faulle en fazla rakibine müdahale ettiği maç olarak istatistiklere yansıdı. Konyaspor’un en az faul yaptığı maç ise yeniden Karabükspor maçı. Temsilcimiz ligin 32. haftasında konuk ettiği rakibine karşı sadece 2 faul yaptı. (Seda Erciş)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.