Enbar'a geri dönün çağrısı

Enbar'a geri dönün çağrısı
Irak Sünni Vakfı Başkanı Humeym, terör örgütü DAEŞ'in saldırılarından dolayı evlerini terk eden Ramadi sakinlerini geri dönmeye çağırdı

BAĞDAT (AA) - Irak Sünni Vakfı Başkanı Şeyh Abdullatif el-Humeym, terör örgütü DAEŞ'in saldırılarından dolayı evlerini terk eden Ramadi halkına geri dönüp kentlerini savunmaları çağrısında bulundu.

Humeym, Enbar iline bağlı Ramadi kentinin DAEŞ'in elinden geri alınmasından sonra ilk kez Ramadi Ulu Camisi'nde cuma namazı kıldırdı.

Hutbede, DAEŞ saldırıları sebebiyle yaşadıkları yerleri terk edenleri geri dönmeye çağıran Humeym, "Kentin geri alınması sürecinde kendi canını siper eden tüm güvenlik güçlerine teşekkür ediyorum. Enbarlı komutanlar ve polisler bölgeye geri gelip, kamu binalarını açmalı ve tekrar iş başı yapmalı" dedi.

Çatışmalar sonucu birçok bölgenin büyük zarar gördüğünü hatırlatan Humeym, "Enbar'ın tüm kentlerinin inşa edilmesi için gönüllü olarak milli bir kampanya başlattık. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Evlerini terk eden Ramadililerin de en kısa sürede geri dönmesi ve şehrin savunması sürecine katılması lazım" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.