Endonezya'da Düşen Askeri Uçak

Endonezya'da Düşen Askeri Uçak
Endonezya Hava Kuvvetleri Personel Şefi Supriatna:

CAKARTA (AA) - Endonezya ordusuna ait Hercules C-130 cinsi askeri nakliye uçağının 30 Haziran'da Kuzey Sumatra Adası'ndaki Medan'da şehir merkezine motor arızası nedeniyle düştüğü tahmin ediliyor.

Endonezya Hava Kuvvetleri Personel Şefi Agus Supriatna, içinde 12 personel ve 101 yolcunun bulunduğu uçağın teknik arıza nedeniyle düştüğünü tahmin ettiklerini belirterek, "Uçak kalktıktan sonra normal hızından daha yavaş ilerlemiş ve sağa doğru kesin bir dönüş yaptıktan sonra yere çakılmış. Bu olanlar uçakta teknik bir arıza olduğuna işaret ediyor. Uçağın motorlarından birinin bozulduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Kalkıştan kısa süre sonra şehir merkezinde bir otelin üstüne düşen uçağın enkaz çalışmaları tamamlanırken, 141 cesede ulaşıldığı açıklandı.

Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo dün konu ile ilgili yaptığı açıklamada ölen personel için tazminat ödeneceğini belirtmiş, olay günü ise sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada, "Askeri uçaklarımızın modelleri ve savunma sistemlerinde yenileştirmeye gitmeliyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Endonezya'da QZ8501 uçuş numaralı AirAsia uçağı da 28 Aralık'ta Surabaya şehrinden Singapur'a giderken Cava Denizi'ne düşmüştü. Uçaktaki 162 kişiden kurtulan olmamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.