Endonezya'da Kuran-ı Kerim ve Hadis Ezberleme Yarışması

Endonezya'da Kuran-ı Kerim ve Hadis Ezberleme Yarışması
Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi

CAKARTA (AA) - Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenen "Prens Sultan bin Abdülaziz Al Suud Kuran-ı Kerim ve Hadis Ezberleme Yarışması" sona erdi.

Bu yıl 7'incisi düzenlenen, 18 ülkeden 103 kişinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere törenle ödülleri verildi.

Cakarta'da İstiklal Camisi'nde, Endonezya Diyanet İşleri Bakanlığı ve Suudi Arabistan'ın Cakarta Büyükelçiliğinin ortaklaşa organize ettiği yarışmada katılımcılar üç gün boyunca dereceye girebilmek için ter döktü.

Yarışmacılar 10, 15, 20 ve 30 cüz ezberleme ile hadis ezberleme kategorilerinde rekabet ederken, Endonezya'yı temsil eden katılımcıların tüm kategorilerde dereceye girmesi dikkati çekti.

Yarışmada, 30 cüz ezberlemede Endonezya'dan Selahaddin M. el Eyübi 1'inci, Avustralya'dan Muhammed Ali Abdullah 2'inci, Malezya'dan Muhammed Syazami 3'üncü oldu. 20 cüz kategorisinde birinciliği Endonezyalı Uka Yani, ikinciliği Endonezyalı Muhammed Shulton Annasiro ve üçüncülüğü Malezyalı Syazsri Muhammed Hüsnü (Malezya) aldı. 15 cüz ezberlemede Filipinli Ammirudin Abdullah Hasan, Endonezyalı Asfar Hamidu Siegar ve Endonezyalı M. Fahrurozi Zamzami (Endonezya) ilk üçe girdi.

10 Cüz ezberleme kategorisinde 13 yaşındaki Endonezyalı Muhammad Khaerazzaq el Hafizi 1'inci olurken, ikinciliği ve üçüncülüğü Endonezya'dan Muhammed Rıfat el Banni ve Mud Roni aldı.

Hadis ezberleme kategorisinde İhvan Kamile 1'inci, Dzahwan Aisy Şafak 2'inci ve Muhammed Rıza 3'üncü oldu.

10 cüz ezberleme kategorisi birincisi el Hafizi, AA muhabirine, yarışmaya ilk kez katıldığını belirterek, "1'inci olmak çok güzel bir duygu. Gelecek senelerde kendimi daha da geliştireceğim." dedi.

El Hafizi'nin babası Lalu Muhibban da oğluyla gurur duyduğunu belirterek,"Allah bana bugün büyük mutluluk yaşattı. Oğlum 10 cüz ezberleme kategorisinde birinci oldu. Ülkemizi temsilen oğlumun böyle bir başarı elde etmesi beni çok gururlandırdı" ifadesini kullandı.

Dereceye giren yarışmacılara ödül olarak bin 400 ila 7 bin dolar verildi.

Yarışmaya ev sahibi Endonezya'nın yanı sıra Filipinler, Tayland, Singapur, Malezya, Avustralya, Kamboçya, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya, Çin, Brunei Sultanlığı, Myanmar, Yeni Zelanda, Bosna Hersek, Japonya, Hong Kong ve Doğu Timor'den yarışmacılar katıldı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.