Endonezya'da Orman Yangınları

Endonezya'da Orman Yangınları
Ülkenin 5 eyaletinde orman yangınları nedeniyle acil durum ilan edildi

CAKARTA (AA) – Endonezya'nın 5 eyaletinde orman yangınları nedeniyle acil durum ilan edildiği bildirildi.

Ulusal Afet Azaltma Ajansından yapılan açıklamada, aşırı sıcak havaların başlamasıyla orman yangınlarının meydana geldiği Riau, Jambi, Güney Sumatra, Batı Kalimantan ve Güney Kalimantan eyaletlerinde acil durum ilan edildiği belirtildi. Açıklamada, söz konusu eyaletlerde yangınların şiddetini artması beklenirken, 18 helikopter ile ekiplerin yangın söndürme çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Açıklamada ayrıca bölgede bir hafta içinde 179 yangın vakasına rastlanırken, şimdiye kadar 70 hektarlık alanın kül olduğu bilgisi vurgulandı.

Endonezya'da orman yangınları 1990'ların ortalarından bu yana tekrar eden bir sorun olarak öne çıkıyor. Çevre örgütleri, orman yangınlarının her yıl aynı dönemde çıkmasının rastlantı olmadığını, palmiye yağı şirketlerinin, verimi azalan ağaçları, makinelerle temizleme maliyetinden kaçmak için yaktıklarını savunuyor.

Ülkede, 2015'te çıkan yangınlarda Sumatra'da 52 bin, Kalimantan'da da 138 bin hektar ormanlık alan kül olmuştu. Yetkililer, bunun 1997'den bu yana ülkedeki en büyük yangın olduğunu belirtiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.