Endonezya'da Ulusal Basın Günü Konferansı

Endonezya'da Ulusal Basın Günü Konferansı
Endonezya Devlet Başkanı Widodo: - "Basının kötümser olması ülkeyi ileriye götürmez. Olaylara pozitif yaklaşılmalı"

CAKARTA (AA) - Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Endonezya basınını eleştirerek, medyanın olaylara çok kötümser yaklaştığını ifade etti.

Widodo, Lombok Adası'nda düzenlenen Ulusal Basın Günü Konferansı'na katıldı.

Widodo, konferansta yaptığı konuşmada, Endonezya basınının oldukça kötümser olduğunu söylerken, "Basının kötümser olması ülkeyi ileriye götürmez. Olaylara pozitif yaklaşılmalı" dedi.

Haberleri izlediğini ve internet üzerinden takip ettiğini belirten Widodo, "Şu an medya mensupları sırf rekabet ve reyting uğruna yanlış haberler yapıyor. Bu, gazetecilik ahlakına uygun değil" diye konuştu.

Endonezya'da düzenlenen Ulusal Basın Günü Konferansı'na yerel basın temsilcileri dışında Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ülkelerinden gazeteciler de katılıyor. Konferansta basın özgürlüğü ve sorunlar ele alınarak tartışılıyor.

Özellikle ülkenin doğusunda bağımsızlık mücadelesi veren Papua'da, basına yönelik engelleyici uygulamalar Endonezya'da basın özgürlüğü konusunun sık sık tartışılmasına neden oluyor.

Widodo geçen yıl yaptığı bir konuşmada, medyanın reyting artırma uğruna yalan ve hakaret içeren haberler yapmasının, internet üzerinden her isteyenin istediği gibi yazılar yazabilmesinin doğru olmadığını söylemesi, kimi çevrelerde Endonezya'da basın özgürlüğüne sınırlama getirileceği görüşünün hakim olmasına neden olmuştu.

Uzmanlar 1999 yılında basın özgürlüğünü tanımlayan yasanın resmi olarak kabul edildiğini ancak şu an medyaya yönelik bazı kısıtlamaların söz konusu yasayla uyuşmadığını belirtiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.