Endonezya'daki Cezaevinden Firar Eden Mahkumlar

Endonezya'daki Cezaevinden Firar Eden Mahkumlar
Endonezya Hukuk ve İnsan Hakları Bakanı Laoly: - "Cuma günkü kargaşa sırasında 448 mahkumun kaçtığı belirlendi"- “Endonezya’da ilk defa bu kadar çok kişi cezaevinden firar etmeyi başarabildi”

CAKARTA (AA) - Endonezya'da cuma günü Sumatra Adası'ndaki cezaevinden firar eden mahkum sayısının 448 olduğu ortaya çıktı.

Endonezya Hukuk ve İnsan Hakları Bakanı Yasonna Laoly, Sialang Bungkuk Cezaevi'nden firar edenlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Cuma günkü kargaşa sırasında 448 mahkumun kaçtığı belirlendi. Endonezya’da ilk defa bu kadar çok kişi cezaevinden firar etmeyi başarabildi.” ifadelerini kullandı.

Laoly, firar eden 448 mahkumdan şimdiye kadar 269’unun yakalanarak cezaevine gönderildiğini belirtti.

Halen firari durumdaki 179 mahkumun yakalanması için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Laoly, kaçaklara teslim olmaları çağrısında bulundu.

Sialang Bungkuk Cezaevi'nde, 561 kişilik kapasiteye rağmen bin 800 mahkum kalıyor. Su ve gıda gibi temel ihtiyaçların yeterince karşılanamadığı cezaevinde gardiyanların kötü muamelesi de mahkumların firar etmek için her yolu denemesine neden oluyor.

Geçen hafta cezaevinde cuma namazı için koğuş kapılarının açılmasından ardından personel ile hükümlüler arasında kargaşa çıkmış, bu sırada çok sayıda mahkum firar etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.