Enerji Devi Schlumberger'in Geliri Arttı

Enerji Devi Schlumberger'in Geliri Arttı
Şirketin geliri yılın ikinci çeyreğinde yüzde 4,2 artarak 7,46 milyar dolara ulaştı

NEW YORK (AA) - Dünyanın en büyük petrol sahası hizmetleri şirketi Schlumberger'in geliri, bu yılın ikinci çeyreğinde arttı.

Schlumberger'den yapılan açıklamada, bu senenin nisan-haziran döneminde firmanın gelirinin, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 4,2 artarak 7,46 milyar dolara yükseldiği belirtildi. Firma, geçen yılın ikinci çeyreğinde 7,16 milyar dolar gelir elde etmişti.

Geçen yılın ikinci çeyreğinde 2,16 milyar dolar zarar eden şirket, bu senenin aynı döneminde de 74 milyon dolar zarar etti.

Ayrıca geçen yılın nisan-haziran döneminde hisse başına 1,56 dolar zarar eden Schlumberger'in bu senenin aynı döneminde hisse başına zararı 0,05 dolar oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Schlumberger Üst Yöneticisi (CEO) Paal Kibsgaard, "Hidrolik çatlatma kapasitesindeki hızlı artış sayesinde Kuzey Amerika gelirimiz ikinci çeyrekte yüzde 18 yükseldi ve Meksika Körfezi bölgesindeki zayıflığımızı telafi etti." değerlendirmesinde bulundu.

Schlumberger'in bu senenin ikinci çeyreğinde gelirinin yıldan yıla artış kaydetmesinin ardından, şirketin New York borsasında işlem gören hisselerinde artış görüldü.

Dün şirketin hisse başına değeri 67,02 dolardan günü tamamlarken, firmanın hisseleri bugün yüzde 2,9 artışla 68,96 dolara kadar yükseldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.