Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak:

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak:
"Şunu çok net görmemiz lazım: Türkiye ve ötesinde bu seçim özelinde nasıl bir kamplaşma var, kimler nerenin ve kimin safında. Bir tarafta PKK, FETÖ, DAEŞ. Aklınıza gelebilecek tüm örgütler ve uluslararası devletler bir safta birleşmiş. Türkiye'de bu seçim

KONYA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Şunu çok net görmemiz lazım: Türkiye ve ötesinde bu seçim özelinde nasıl bir kamplaşma var, kimler nerenin ve kimin safında. Bir tarafta PKK, FETÖ, DAEŞ. Aklınıza gelebilecek tüm örgütler ve uluslararası devletler bir safta birleşmiş. Türkiye'de bu seçimleri ne kadar büyük bir önemde olduğunun, büyük Türkiye yolculuğuna hizmet edeceğinin farkında olarak gece gündüz çalışıyorlar." dedi.

Albayrak, AK Parti Konya Gençlik Kolları tarafından Büyükşehir Kongre ve Spor Merkezi'nde düzenlenen Büyük Türkiye Yolunda Gençlik Buluşması programında konuştu.

Türkiye'nin yeni dönemden, dünyanın bu yüzyılda yeni bir kırılmadan geçtiğini belirten Albayrak, içinden geçilen bu sürecin tüm dünyaya, bölgeye, Türkiye'ye, her kişiye ayrı sorumluluk yüklediğini, yeni dünya düzeni ve yeni bir yüzyıla yelken açıldığını, bu süreçte en önemli toplumsal dinamiğin gençlik olduğunu kaydetti.

Her genç neslin kendi zamanında zorluklarla büyüdüğünü anlatan Albayrak, son yüzyılın en önemli genç neslinin şimdiki nesil olduğunu, son yüzyılın en büyük kırılmasının yaşadığı bugünlerde tüm toplumun nabzını tutacak, tüm gençliği kuşatacak, oynanan bütün oyunların farkına varacak bir nesle her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Albayrak, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının önemine işaret ederek, "16 Nisan o kadar önemli ki son iki yüzyılın kırılmasını yaşayayacağımız bir döneme doğru gidiyoruz. Okuyan, araştıran, kendisine dikte ettirilmeye çalışılan sloganik söylemleri bir kenera bırakıp hakikatı tutup kaldıran nesle ihtiyaç var. Herkesten daha fazla sorumluluğumuz var." diye konuştu.

Bu süreçte saldırıların bitmeyeceğini, bitmediğinin her gün görüldüğünü ifade eden Albayrak, şunları kaydetti:

"Özellikle 15 Temmuz'dan sonra artık maşa kullanmıyorlar, direkt kendileri saldırıyorlar. Geçen hafta Hollanda, Almanya, Avrupa'nın birçok şehrinde yaşanan tüm bu kepazelikleri gördük. Hani demokrasi, hani insan hakları, özgürlükler, uluslararası evrensel hukuk yok. Hepsi böyle bir şey. Fatma Betül bakanımızın diplomatik dokunulmazlığı, uluslararası hukuk çerçevesi içerisinde hakları olmasına rağmen bir Türk toprağına, konsolosluğumuza girmesini engellediler. Tüm bu resim özelinde bir seçimle karşı karışayız. Bir tarafta 'evet', öbür tarafta 'hayır'. Şunu çok net görmemiz lazım: Türkiye ve ötesinde bu seçim özelinde nasıl bir kamplaşma var, kimler nerenin ve kimin safında. Bir tarafta PKK, bir tarafta FETÖ, bir tarafta DAEŞ. Aklınıza gelebilecek tüm örgütler ve uluslararası devletler bir safta birleşmiş. Türkiye'de bu seçimleri ne kadar büyük bir önemde olduğunun, büyük Türkiye yolculuğuna hizmet edeceğinin farkında olarak gece gündüz çalışıyorlar. Bu bize çok açık, net bir resim ortaya koyuyor."

- "FETÖ, Kandil, Avrupa'nın Türkiye'nin zerre hayrını istemeyen ülkeleri bir safta"

Türkiye'nin kapısında 15 senedir bir bilanço bulunduğunu, ölenin ve öldürenin Müslüman olduğunu, 1 milyondan fazla insanın, kadın, çoluk çocuk demeden öldürüldüğünü belirten Albayrak, 8 milyondan fazla mültecinin yerinden yurdundan edildiğini söyledi.

Türkiye'nin, kapı kapı, ülke ülke dolaşan bu mültecilerden 3 milyondan fazlasına, ensar ve muhacir muhabbeti çerçevesinde ev sahipliği yaptığını aktaran Albayrak, şöyle konuştu:

"Türkiye, Ortadoğu'da ve dünyada tüm bu yaşanan istikrarsızlığa ve teröre rağmen her geçen gün ekonomisiyle, istikrarıyla, bölgesine güven ve itimat vermesiyle büyüyen istikrarlı tek ülkedir. Eski Türkiye'de aylarca süren kavgalarla kurulamayan hükümetler, şeriat bahanesi adı altında ipteki cambaza baktırıp ülkeyi soyanlar. Demokrasiden dem vurup en basit insan haklarının ayaklar altına alındığı günler. Türkiye büyük ve güçlü Türkiye yolculuğunda 2 bin 500 dolardan 10 bin dolarlara çıktı. Hedef 25 bin. Hedef her geçen yıl yüzde 5 büyüme. İstihdamıyla, üretimiyle daha da büyüyen, bölgesine barış ve huzur getiren Türkiye.

Ama bunun karşısında kimler 'hayır' kampanyasında birleşmiş. Adam diyor ki bu geçerse 'Türkiye bölünecekmiş'. Ben de diyorum ki 'evet' deyip de Türkiye bölünecek olsa 'evet' saflarının en önünde Kandil, FETÖ yer alır. FETÖ, Kandil bir safta, Avrupa'nın Türkiye'nin zerre hayrını istemeyen ülkeleri bir safta. Avrupa'da her gün onlarca 'hayır' mitingi düzenleniyor ama 'evet' mitinglerine yasak var. Nedir bu telaş bu kavga. Acaba sebebi duygusal olmasın. Acaba büyüyen Türkiye'nin, ekonomik olarak güçlenen Türkiye'nin dünyadaki pastadan daha fazla pay almasında pastalarının küçülmesinden rahatsız olan bu ülkeler, Türkiye için bütün bu operasyonların arkasında olmalarının sebebi bu olmasın. Tüm Türkiye, bu algı oyunları operasyonlarını, dayatılmaya çalışalan hikayeleri yutmayacak. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın yanında olduğum anlarda şundan mutluyum: Cenab-ı Allah bu milleti çok yüce ve büyük görevle görevlendirdi ve tarih sahnesinde bunun önüne kimse geçemeyecek. Allah'ın izniyle 80 milyonun gözünü açtığı, oynanan bu oyunu gördüğü hakikat çerçevesinde bu yoldan hiç kimse Allah'ın izniyle bizi geri koyamayacak."

Milletin sahip olduğu bu yetkiyi artık statükoya teslim etmeye niyetlerinin olmadığını belirten Albayrak, şöyle devam etti:

"Siz cumhuriyeti sözde dilinize dolayacaksınız. Tabelalarınızı asacaksınız. En büyük millet düşmanı siz olacaksınız. Bu ülkenin vay haline. Radyo programına çıkıp, 'hayır' yerine 'eveti' savunuyor. Bizden daha güzel 'eveti' savunuyor. Bizden daha güzel bir 'eveti' savunan bir muhalefetin olduğu Türkiye'de başka söze gerek var mı? Allah muhalefetin durumuna, bu baş muhalefetin genel başkanının durumuna hiç kimseyi düşürmesin. Yok 'tek adamlıkmış', yok 'bundan sonra ne olurmuş'. İşte tam bunun için ya. Tam Cumhurbaşkanımızdan sonrası için buna ihtiyacımız var. Sağdan sağdan yaklaşıyorlar. 'Evet' ama diyenlere dikkat edeceğiz. Bu yolculuk yıllardır başladı. Bu anayasa ve sistem değişikliği tartışması yıllardır başladı. 'Ama biri için çıkarılıyor.' Sakın bu fitneye kulak asmayın. Tam da güçlü liderle 15 senede buraya geldiğimiz bu yolculukta esas bu liderden sonrası için buna ihtiyacımız var."

- "Türkiye'yi enerji kavşağında daha ileri noktaya taşımalıyız"

Konya’yı, enerji alanında dünyanın en büyük güneş enerji sahasının tesis edilmesiyle dünyanın vitrinine taşıdıklarını anlatan Albayrak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Başımızda öyle bir lider var ki çıtayı o kadar yükseltti ki bizim o çıtaya ulaşmamız için çok çalışmamız gerekiyor. Bu proje Türkiye’nin yerli ve milli enerji stratejisinin en önemli yapı taşlarından bir tanesi. Artık her alanda, dünyanın en büyük güneş tarlası, en uzun köprüsü, en büyük havaalanı, rüzgar enerji sistemleriyle Türkiye'yi dünyanın vitrini yapmak için çalışacağız. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak son 10 yılda sadece enerji ihracatına 40 milyar dolar para harcıyoruz. Türkiye büyüyecekse enerji üretmemiz gerekiyor. Yerli ve milli enerji dedik. Eğer yerli kömürümüz varsa sonuna kadar kullanacağız. Yerli kömür santrali yapacağız dediğimiz zaman 'İstemeyiz' diyorlar. 'Hele nükleer sakın yapmayın, aklınızdan bile geçirmeyin' diyorlar. Kimse kusura bakmasın, büyüyen Türkiye'nin doğal kaynaklarından ve enerjisinden sonuna kadar faydalanmak zorundayız.

Eğer birisi size kendisine helal olan şeye, size haram diyorsa burada bir numara var. Fransa 4'te 3'ünü nükleer enerjiden kullanacak, bütün etrafınızdaki coğrafyada nükleer santral kullanacak, kimse sesini çıkarmayacak. Türkiye yapmaya kalktığında herkes itiraz edecek. Güçlü Türkiye yolunda hem nükleer hem yerli kömür hem güneş hem de rüzgar enerji yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bütün bağıran çağıran muhalefet edenlere rağmen yapacağız. Türkiye'yi enerji kavşağı noktasında daha ileri bir noktaya taşımak zorundayız. Herşeye 'hayır' diyorlar. Neden yapmayalım. 'Yaparsan kötü olur.' 15 Temmuz’da bu işin dibine geldik. Ölecektik. Zaten ölmeyecek miyiz? O gün bugündür saldırılar artıyor. Eğer saldırılar artıyorsa, eğer düşman okları bizi buluyorsa hak yoldayız, doğru yoldayız. Yatırım ve projeler devam edecek."

- "Türkiye’nin altındaki madenleri gün ışığına çıkaracağız"

Albayrak, doğal kaynakları, madenleri sondaj faaliyetlerini tarihte olmayan noktaya taşıyacaklarını belirterek, Türkiye’nin altındaki madenleri gün ışığına çıkaracaklarını söyledi.

Türkiye petrollerinin, artık bu yıldan itibaren Karadeniz ve Akdeniz'de sondaj gemilerinin arama yapacağını aktaran Albayrak, "Her yıl en az iki sondaj kuyusu açacağız. Arayacağız ki bulacacağız. Türkiye olarak yeni Türkiye yolculuğunda bu hakikat çerçevesi içerisinde bu zafer için hepimize çok büyük iş düşüyor. Programın başlangıcında hocamız Fetih Suresi'ni okudu. Biz 15 Temmuz’da Fetih Suresi'nin hikmetini bir kez daha yaşadık mı? Yaradan bize şanlı bir zaferle yardım etti mi? Göklerin ve yerin görünmez ordularıyla yaradan bize yardım etti." diye konuştu.

Kuran-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan programda, sanatçı Mustafa Ceceli ve Resul Aydemir sahne aldı. Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Musa Arat ve çok sayıda partili katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.