Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak:

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak:
"Kolay günlerden geçmiyoruz. Bu ülkede iki tane 40 yıl boyunca yatırım yapılmış, bugünler için hazırlanmış iki büyük örgüt deşifre oldu. Biri PKK, öyle mi. Muhabbet, demokrasi, sazlar, sözler. Sonra ne oldu? 7 Haziran'dan sonra gördük. Öbürü en kıymetli v

RİZE (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, düşünmeden hareket eden insanların beynini kiraya vermiş insanlardan farksız olduğunu belirterek, "Kolay günlerden geçmiyoruz. Bu ülkede iki tane 40 yıl boyunca yatırım yapılmış, bugünler için hazırlanmış iki büyük örgüt deşifre oldu. Biri PKK, öyle mi. Muhabbet, demokrasi, sazlar, sözler. Sonra ne oldu? 7 Haziran'dan sonra gördük. Öbürü en kıymetli varlığımız olan bir toplumun, en değerli varlığı olan genç neslin, zeki, akıllı, yetişmiş genç neslinin, beyinlerini yıkayarak öyle bir dönüşüme tabi tutup noktaya getirdi ki kendi ülkesine, vatanına, milletine, toprağına ihanet edebilecek canavarlara dönüştürdü ve 15 Temmuz'da bunları yaşadık." dedi.

Bakan Albayrak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğrenci Kulübü tarafından Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin genç nüfusunun her dönem büyük sorunlar yaşadığını belirtti.

Son yüzyılın içerisinde gelen nesillerin içerisinde en kritik neslin bu dönem ki neslin olduğunu hatırlatarak, gençlere seslenen Albayrak, "Bu yüzyılın kaderi bu yıllarda bu aylarda şekillenecek ve bu toplumun temel dinamiğini oluşturan enerjisini, hareketini, aksiyonunu oluşturan genç nesil olarak bu dönemi, bu içinden geçtiğimiz süreci çok iyi okumak zorundasınız. Fikir sahibi olmak zorundasınız. Başroldeyseniz bunu bir kere bilmeniz lazım." diye konuştu.

Fikir sahibi olmak için bilgi sahibi olunması gerektiğine dikkat çeken Albayrak, şunları söyledi:

"Bugün bilgiye ulaşmak çok kolay ama bir tehlikesi var mı? Hakikat ihtiva eden bilgiye sahip olmamız lazım. Yoksa birileri bizi gaza getirir. 'Nereden duydun?' 'Tweet atmış. Hüsamettin. Hüsamettin nereden duymuş? Ayşe'den. Kaynağı belli mi? Yok.' Son beş senede bunları yaşadık değil mi? Gezi de mesela yaşadık. İnsanları sokağa döktük. Sonuç. 'Ülkede demokrasi yok.' söylentisi. Aynı dönemde Türkiye ile kayığa binen başka bir ülke vardı. Brezilya o kayığa bindi. Maalesef o kayıktan ekonomisini, liderlerini kaybederek bugün içler acısı bir durumla çıktı."

- "Lafa bakmayın işe bakın"

Yaşananların, siyasi sürecin dışında, ülkenin geleceği ve bekası ile ilgili bir süreç olduğunu kaydeden Albayrak, "Ülkenin 15 yıllık yaşanmışlığı içerisinde. Bu ülkede zerre vicdanı olan herkes elini yüreğine götürüp şunu düşünmek zorunda. Düşüncem görüşüm farklı olabilir ama 15 sene siyasi olarak, ekonomik olarak, özgürlük, istikrar olarak, nereden nereye gelmiş? Bu yolculuk içerisinde bu ülkenin kimler ayağına çelmeye takmaya çalışmış? Kimler bu ülkenin geleceğine ve bekasına kastetmeye çalışmış? Bunu görmemiz lazım. Ben söyledim, biri söyledi diye peşine takılmamak lazım. Lafa bakmayın işe bakın." diye konuştu.

Düşünmeden hareket eden insanların beynini kiraya vermiş insanlardan farksız olduğunu anlatan Albayrak, sözlerine şöyle devam etti:

"Kiraya verenlerin sonunu gördük. Kolay günlerden geçmiyoruz. Bu ülkede iki tane 40 yıl boyunca yatırım yapılmış, bugünler için hazırlanmış iki büyük örgüt deşifre oldu. Biri PKK, öyle mi. Muhabbet, demokrasi, sazlar, sözler. Sonra ne oldu? 7 Haziran'dan sonra gördük. Öbürü en kıymetli varlığımız olan bir toplumun, en değerli varlığı olan genç neslin, zeki, akıllı, yetişmiş genç neslinin, beyinlerini yıkayarak öyle bir dönüşüme tabi tutup noktaya getirdi ki kendi ülkesine, vatanına, milletine, toprağına ihanet edebilecek canavarlara dönüştürdü ve 15 Temmuz'da bunları yaşadık."

Suriye'de 8 milyondan fazla insanın yerinden yurdundan edilerek, mülteci konumuna düşürüldüğünü anlatan Albayrak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Milyondan fazla insan ölüyor. Türkiye'den başka ağzını açıp sesini çıkaran kimse yok. Hani insan hakları, demokrasi. Beş tane kutup ayısı ölüyor diye dünyayı ayağa kaldırıyorsunuz. Öyle mi? milyondan fazla kadın, çoluk, çocuk, yaşlı insan ölmüş. Neredesiniz? Batı dünyası demokrasisi. Film değil bunlar. Hollywood filmlerinde hikaye anlatırlar ya. Dünyayı kurtarır, demokrasi getirirsiniz. Biliyoruz onu. 15 sene önce Irak'a demokrasi geliyordu. Suriye'ye demokrasi geliyordu. Aman bu demokrasi böyle gelmesin. Biz ecdadımızdan aldığımız cumhuriyete sahip çıkarak bu ülkeyi daha büyütme noktasında, biz daha iyi bir noktaya taşırız. Bütün bu oynanan oyunu göz bebeğinden okuyup delecek basiret, feraset ve dirayette bir gençlik lazım."

Albayrak, gençliğin okuyarak, 18 maddeyi iyi bir şekilde yorumlayacağına ve en sağlıklı kararı vererek, ülkenin geleceğini şekillendireceğine inandığını ifade etti.

Bakan Albayrak, yıllardır koltuklarda oturan kişilerin, 18 yaşında milletvekili seçilme hakkını anlamak istemeyeceğine değinerek, 18 yaşında cezai ehliyeti olan, evlenme ve ev geçindirme hakkı verilen, askere alınarak eline silah verilen, 15 Temmuz'da tankların önüne yatan, Çanakkale'de şehit düşen her gencin seçilme hakkı olduğunu, parti olarak referandumdan geçmesi halinde bunu uygulayacaklarını bildirdi.

- MHP'deki kararsız seçmenler

Referandum sürecinin partilerle alakalı bir süreç olmadığını ve ülkenin bekası ile alakalı olduğunu vurgulayan Albayrak, "Son bir yılı çok iyi okumak gerekir. siyaset iki insan yetiştirir. Ya politikacı, ya devlet adamı. bizim de en çok neye ihtiyacımız var? Politikacı değil devlet adamına. konu devletse, devletin bekası al-i menfaati ise, devletin geleceği ile ilgili konular ise siyaset kurumlarının bir önemi yok. Ülke merkezli baktığımızda bu çerçevede yürütmek lazım." dedi.

Anayasa sürecini 2011 yılında başlattıklarını, yeni anayasa sürecinde kurulan komisyonun bir buçuk yıl çalıştığını ifade eden Bakan Albayrak, yaklaşık 60 maddenin dört partinin mutabakatı ile kabul edilmesine rağmen genel kurula taşınamadığını hatırlattı.

Son bir yılda yaşananların küçümsenemeyeceğini, 7 Haziran ve 1 Kasım arasındaki istikrarsız sürecin, 1 Kasım sonrasında 15 Temmuz'a götüren altı aylık sürenin çok zor olduğunu anımsatan Albayrak, şöyle devam etti:

"Ben buradan hakikaten müthiş bir devletçi duruş göstermesi itibariyle sayın Devlet Bahçeli'yi bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Özellikle sağlık noktasında yaşadığı sıkıntılı dönemler ve o süreçten sonra partisine yönelik operasyonlara. Bu operasyonlar içerisinde kim var? Herkes biliyor. Ben demedim. Birileri çıkıp televizyonda ne dedi? Meydan meydan Mayıs ayında. 'Ağustos'ta başbakan olacağım.' Bir tane savcı da çıkıp soracak. 'Sen Ağustos ayında çıkıp başbakan olacağım.' diyordun. Nereden başbakan olacaksın? Kimle iş tutuyorsun? Arkanda kim var? Kimsin sen?' Bütün bu 15 Temmuz öncesi, sırası ve sonrası tüm bu yaşanan ihanetleri görüp Türkiye'nin içinden geçtiği bu devletinin bekası. Darbe diyoruz. Film izlemiyoruz. 249 insanımız bir hiç uğruna ölmedi. 2 binden fazla insan gazi olmadı mı? Bu insanların üzerinden tank geçti. Sırf benim bakanlığımda çalışan o gece eşi ile sokağa çıkan Cuma Dağdelen şehidimiz tank ateşi ile kafası uçtu. Eşini ziyaretimde anlattığında tüylerim diken diken oldu. Kanım dondu. Düşman askeri bu ülkeyi istila etse sivil insanlara böyle davranmaz. Bu ülke bu süreçten geçti. Birileri unutturmaya çalışıyor. Kusura bakmayın. 15 Temmuz'u ne unuturuz ne unuttururuz. Unutursak bu millet bize hesabını sorar. Tüm bu süreç içerisinde parti kimliğinde ayrı ülkenin bekası ise konu, kim ne duruş gösteriyor? Bunu görmek lazım. Bu yerli ve mili duruşu, bu devlet adamlığı duruşunu gösterdiği için Milliyetçi Hareket Partisi çok önemli bir görev ifa ediyor. Hala ediyor ve etmekte. Diğer partilere diyeceğim bir şey yok ama seçmenine diyeceğim sloganik olmayalım. Birilerinin peşinden 'dedi' diye yalanın dolanın, iftiranın spekülasyonun peşinden koşmayalım. Okuyalım, araştıralım, anlamaya çalışalım."



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.