Enflasyon rakamları

Enflasyon rakamları
KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu:-"Orta Vadeli Program'da hükümet, 2016 için enflasyon hedefini yüzde 7,6 olarak belirlemişti. Yılın sonuna doğru programda hedeflenen enflasyona ulaşabileceğimizi düşünüyoruz"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, hükümetin hedeflediği enflasyon oranına ulaşılabileceğini düşündüklerini bildirdi.

Zeytinoğlu, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerini yönelik yaptığı yazılı açıklamada, önemli bir girdi olan enerji maliyetlerinin yağışlara bağlı olarak barajların dolmasıyla gerilediğini belirtti.

Yİ-ÜFE’deki gerilemenin TÜFE’yi daha da aşağı çekeceğini belirten Zeytinoğlu, şöyle devam etti:

"Şubat ayında yıllık Yİ-ÜFE’nin yüzde 4,47’ye ve TÜFE’nin yüzde 8,78’e düştüğünü memnuniyetle görüyoruz. Geçtiğimiz ay yüzde 5,94 olan Yİ-ÜFE şubat ayında yüzde 4,47’ye düştü. Üretici fiyatlarının yüzde 4’lere düşmesi sevindirici. Burada hava koşullarına bağlı olarak elektrik ve gaz fiyatlarındaki aylık yüzde 4,17’lik gerilemenin etkisi oldu. Mart ayında da baz etkisiyle önemli düşüşler bekliyoruz. Orta Vadeli Program'da hükümet, 2016 için enflasyon hedefini yüzde 7,6 olarak belirlemişti. Yılın sonuna doğru programda hedeflenen enflasyona ulaşabileceğimizi düşünüyoruz."

Zeytinoğlu, şubat ayında dış ticaret açığının 3,2 milyar dolar ile geçen yıla göre yüzde 34,7 gerilemesini olumlu olarak gördüklerini aktararak "Şubat ayında sermaye malı ithalatı yüzde 17,5 arttığını görüyoruz. Bu veri bize yatırım olduğunu gösteriyor. Dış ticaret açığındaki azalmanın bir diğer olumlu sonucunu da yıllık cari açığımıza yansımasında görüyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.