Enflasyon rakamları

Enflasyon rakamları
KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu:-"Enflasyonda önümüzdeki aylarda gerilemenin devam edeceğini düşünüyoruz. Merkez Bankasından daha fazla faiz indirimi bekliyoruz"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, enflasyondaki gerilemenin önümüzdeki aylarda da devam edeceğini düşündüklerini, Merkez Bankası’ndan daha fazla faiz indirimi beklediklerini bildirdi.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK tarafından açıklanan nisan ayı yıllık Yurt içi Üretici Fiyatları Endeksi’nin (Yİ-ÜFE) yüzde 2,87’ye ve Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 6,57’ye gerilediğini anımsattı.

Yıllık tüketici enflasyonunun yaklaşık 3 yıl aradan sonra 7’nin altına inerek yüzde 6,57 olarak gerçekleşmesinin, sanayicilerin Merkez Bankası’ndan beklentilerini artırdığını aktaran Zeytinoğlu, "Enflasyonda önümüzdeki aylarda gerilemenin devam edeceğini düşünüyoruz. Mayıs ayının son günü gerçekleşecek Para Politikası Kurulu Toplantısı'nda Merkez Bankası’nın faiz indirimini sürdürmesini ve faiz indirimiyle yatırımların hızlanmasını bekliyoruz. Merkez Bankası’ndan daha fazla faiz indirimi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yİ-ÜFE’de bu yılın başından bu yana sürekli gerilemenin olduğuna dikkati çeken Zeytinoğlu, şunları kaydetti:

"Sanayicilerin önemli girdisi olan elektrik ve gaz sektöründe ardı sıra devam eden, nisan ayında da yıllık yüzde 8,14 olarak gerçekleşen düşüşün yanı sıra döviz kurları ve petrol fiyatlarındaki gerilemenin etkisi ile Yİ-ÜFE’nin yılın başından bu yana düştüğünü görüyoruz. Doğal olarak bu düşüşü TÜFE’de de görüyoruz. Kaldı ki sezonsal etkiyi de dahil ettiğimizde enflasyonun önümüzdeki aylarda daha da düşeceği görülmektedir. Enflasyondaki düşüşün süreklilik kazanacak olması, Merkez Bankasının faiz indirme kararlarında etkili olacaktır düşüncesindeyiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.