Engelleri "atlıyorlar"

Engelleri "atlıyorlar"
Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Merkezinin "Engelleri Atlıyoruz" sloganıyla hayata geçirdiği projeyle otistik ve bedensel engelli çocuklar atla rehabilite ediliyor- "Hipoterapi" ile çocukların el, bacak ve kol kası kontrolü yapabilmesi, kendilerine güven k

ADANA (AA) - İBRAHİM ERİKAN - Adana'da Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Merkezinin (RAM) "engelleri atlıyoruz" sloganıyla yürüttüğü projeyle otistik ve bedensel engelli çocuklar atlar ile kurdukları dostluk sayesinde yaşama tutunuyor.

Adana Atlı Spor Kulübü'nde, "hipoterapi" adı verilen atla tedavi seanslarıyla çocukların el, bacak ve kol kaslarını kontrol etmesi, kendilerine güven kazanması, ve sosyal yaşamda daha fazla yer alması hedefleniyor.

Projeye destek veren Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk etapta ilçedeki 60 öğrenciyle böyle bir etkinliğe başladıklarını bildirdi.

İlçedeki tüm engelli çocuklarla "engelleri atlamayı" hedeflediklerini dile getiren Genel, "Atlı terapi dünyada çok yaygın. Tahminimizin üstünde faydası var. Özellikle otizm açısından çok faydalı" diye konuştu.

Proje kapsamında özel çocukların, özel atlara bindirildiğini belirten Genel, "Bu tecrübenin çok faydasını gördük. Çocukların herbirinin ayrı tepkisi, atı sevmesi, dokunması, at binmeleri, bindiği zaman öz güveninin bir anda tavan yapması, kendini süvari gibi hissetmesi inanılmaz. Bu, dünyada çok ciddi bir uygulama" ifadesini kullandı.

- "Bütün öğrencilerimiz bu heyecanı yaşayacak"

Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç ise projeyle çocuklarda akademik başarının yanı sıra sosyal ve kültürel gelişim sağlamayı da amaçladıklarını dile getirdi.

Özel çocukların gelişimi için de çalıştıklarını anlatan Kılınç, "Proje çok güzel ilerliyor. Çocuklarımızın mutluluğunu yüzlerinde okuduk. Heyecanlarını gördük. Çok farklı duygular yaşadılar" dedi.

Kılınç, atlı terapinin çocuklara çok iyi geldiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Çocuklar burada, en başta kendilerine güven kazanacak, rehabilite edilecek, rahatlayacaklar. Kendilerine önem, değer verildiğini görecekler. Bu, çocuklardaki gizli duyguları dışa vuruyor. 60 öğrenci ile başladık seanslara ama bundan sonra 20 kişilik gruplar halinde, bütün öğrencilerimiz buraya gelip bu heyecanı, bu sevgiyi yaşayacak. Bu proje bütün öğrencilerimizi kapsayacak."

Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Cemal Dağhan da özellikle otizmli çocuklar üzerinde atla terapinin çok etkili olduğunu belirtti.

Bu etkiye dikkati çekmek ve ülkede farkındalık yaratmak için atla terapi yaptıklarını dile getiren Dağhan, "Çocuklarımızın bu yöntemle çok rahatladığını gördük" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.