Engelleri yüzerek aştı

Engelleri yüzerek aştı
Çorum'da yaşayan doğuştan bedensel engelli Yalvaçer, bacak kaslarını geliştirmek için başladığı yüzme sporuyla hem koltuk değneklerinden kurtuldu hem de Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye şampiyonu oldu

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu Spor Yöneticiliği 1'inci sınıf öğrencisi doğuştan bedensel engelli 22 yaşındaki Arif Yalvaçer, yüzme sporuyla değişen yaşamını ve hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Doğuştan bedensel engelli olduğu için koltuk değnekleri olmadan yürüyemediğini belirten Arif Yalvaçer, doktorunun tavsiyesiyle bacak kaslarını geliştirmek için 8 yıl önce yüzme sporuyla tanıştığını söyledi.

Yüzme bilmemesine rağmen ilk kez girdiği havuzda antrenörünün desteğiyle kulaç attığını ifade eden Yalvaçer, "Hocam beni çocuk havuzuna aldığında burada en az 10 metre yüzmemi istedi. Benim için elinden geleni yaptı ve ben o 10 metreyi yüzdüğümde sanki 50 metre yüzmüş kadar sevinmiştim." dedi.

Yüzmeye başlamadan önce koltuk değneği olmadan yürüyemediğini aktaran Arif Yalvaçer, doktorunun tavsiyesiyle başladığı spor sayesinde bacak kaslarının gelişmesiyle kendi ayaklarının üzerinde durabildiğini ve artık koltuk değnekleri olmadan yürüyebildiğini vurguladı.

-Hocasının inancı güç kattı


Çalışmalara başladığı ilk zamanlarda hocasının çabasına rağmen başarılı olacağına inanmadığını aktaran Yalvaçer, "Ben hocama her zaman, 'Hocam benden sporcu olmaz, benimle uğraşıp zaman kaybetme' diye söylerdim ama hocam bir gün bana, 'Arif seni bu havuzda şampiyonalara gitmek için hazırlayacağım' dedi. Gece gündüz demeden benim için uğraştı ve o günden bugüne büyük bir yol katettik." diye konuştu.

Yüzmede kendisini geliştirmesiyle ve antrenörünün de desteğiyle 2011 yılında Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası'na katıldığını dile getiren Arif Yalvaçer, ilk kez katıldığı şampiyonada 100 metre serbestte 2'nci, 50 metre serbestte ise 3'üncü olduğunu belirtti.

-"Engelliler mutlaka bir spor branşına yönelmeli"


Engellilerin hayata küsmemesi gerektiğini belirterek mutlaka bir spor branşına yönelmeleri tavsiyesinde bulunan Yalvaçer, "Ben engelli biriyim ama suyun içinde engelim yok. Yüzerken diğer insanlardan farkım yok. Kolu olmayan arkadaşım, ayağı olmayan arkadaşım hiçbir zaman hayata, kendisine küsmesin, spor branşlarına yönelsin. Evde oturup kalmasınlar, sosyalleşsinler, hayata karşı her zaman gülümsesinler." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.