Engellerini sevgileriyle aşıyorlar

Engellerini sevgileriyle aşıyorlar
Görme engelli Osman ve Havva Keskin çifti, iki çocuklarıyla tüm zorluklara göğüs geriyor- Osman Keskin:"Hayat zaten engellerle dolu. Önemli olan bunları sevgiyle aşabilmek"- Havva Keskin:"Engelli olmayan bir çok çiftten daha huzurluyuz. Annem her gün bize

ŞANLIURFA (AA) - MÜSLÜM ETGÜ - Görme engelli Osman ve Havva Keskin çifti, iki çocuklarıyla, tüm engellere göğüs geriyor.

Birbirlerini göremeseler de kalpleri birbiri için atan Hataylı Osman ve Şanlıurfalı Havva, yakınlarının itirazlarına rağmen 4 yıl önce birleştirdikleri hayatlarını, mutlu bir yuvaya dönüştürdü. Görme engelli olmalarına rağmen zorlukları omuz omuza aşan çift, evlendikten bir süre sonra oğulları Mehmet Eren'i (3) kucaklarına almanın heyecanını yaşadı. Yakınlarının yardımıyla çocuklarını yetiştiren çift, Ümit Ziya (2) ismini verdikleri ikinci oğullarıyla yuvalarını daha da büyüttü.

Keskin çifti, karanlık dünyalarına adeta güneş gibi doğan ve hiçbir engeli olmayan çocuklarıyla mutlu bir yaşam sürüyor.

Osman Keskin (35), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Havva Keskin ile 4 yıl önce tanıştığını ve birbirlerini severek evlendiklerini, hiçbir engelin sevginin önüne geçemeyeceğini söyledi. Hatay'da yapılan düğünün ardından 3 yıl Hassa ilçesine bağlı kırsalda yaşadıklarını anlatan Keskin, son bir yıldır da çocukları için Şanlıurfa'ya taşındıklarını söyledi.

Yakınlarının da desteğiyle çocuklarını yetiştirmeye çalıştıklarını kaydeden Keskin, "Önemli olan kalpte, beyinde engel olmasın. Biz çok mutluyuz. Bazı alışverişlerimizi kendimiz yapabiliyoruz. Çocuklarım ve eşimle gezebiliyoruz. 2 çocuğum var onları özellikle kucağımıza almadık. Bize bağımlı kalmadan yürümeye alışsınlar istedik. Çok şükür çocuklarımız da bizi yormadan bizimle birlikte yürüyorlar." diye konuştu.

Geçimlerini engelli maaşıyla sürdürdüklerini anlatan Keskin, "İlköğretimi Gaziantep körler okulunda, liseyi de Adana'da engelli olmayan öğrencilerle birlikte okudum. Geçtiğimiz aylarda Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı'na girdim, inşallah bir işe girebilirsem daha iyi olur. Bu sayede kimseye bağımlı kalmam. Ayrıca devletime hizmet etme imkanı da bulurum. Hayatla barışık bir insanım. Eşimle birbirimize destek olarak eksikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Hayat zaten engellerle dolu. Önemli olan bu engelleri sevgiyle aşabilmek."

Engelliler için herkesin üzerine düşen sorumluluklar bulunduğunu ifade eden Keskin, yetkililerin kendileri için sesli komutlu otobüsler, duraklar yapmaları halinde yaşamlarını daha kolay sürdürebileceklerini dile getirdi.

- Zorlukları birlikte aşıyorlar

Havva Keskin (31) ise çevresindekilerin tepkilerine ve olumsuz görüşlerine aldırış etmeden eşiyle evlendiklerini ve 4 yıldır çok güzel bir yaşam sürdüklerini söyledi.

Eşinin de görme engelli olmasına rağmen annesinin de desteğiyle ev işlerini yaptığını ve çocuklarını büyütmeye çalıştığını anlatan Keskin, eşiyle çok iyi anlaştıklarını ve her türlü zorluğu birlikte aşmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Keskin, şunları kaydetti:

"Birçok engelli olmayan çiftten daha huzurluyuz. Annem her gün bize gelip ev işlerim ve çocuklarımın bakımında bana yardımcı oluyor. Annem ve çocuklarım bizim ışığımız oldu diyebilirim. Devletimizin bize verdiği maaşlarla ve hayırsever insanların desteğiyle geçiniyoruz Allah'a şükürler olsun. Biz ve bizim gibi birçok engelli kirada yaşıyor. TOKİ'nin konut konusunda engellilere daha fazla ayrıcalık yapmasını bekliyoruz. Evimizin işlerini kısmen yapıyorum annem de bize yardımcı oluyor. Boş zamanlarımızda da birlikte geziyoruz. Çok şükür devletimiz ve hayırsever insanlar da bizden desteklerini esirgemiyor. Allah hepsinden razı olsun."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.