Engelli 4 çocuğu ve diyaliz hastası eşine 30 yıldır bakıyor

Engelli 4 çocuğu ve diyaliz hastası eşine 30 yıldır bakıyor
Samsun’da yaşayan Şahsenem Arslan, engelli 4 çocuğu ve diyaliz hastası eşine 30 yıldır bakıyor.

Hala-dayı çocukları olan Şahsenem ve Yaşar Arslan, 1969 yılında hayatlarını birleştirdi. Çiftin bu evlilikten 5 çocukları dünyaya geldi. Biri işitme engelli olan çocukların 4’ü sağlıklı olarak dünyaya geldi ancak 3’ü geçirdiği kas hastalığı sonucu yatalak oldu. Canik ilçesi Başalan-Çangallar Mahallesi’nde 4’ü engelli 5 çocuk annesi 63 yaşındaki Şahsenem Arslan, bir de diyaliz hastası olan 65 yaşındaki eşi Yaşar Arslan’a da bakmasıyla inanılmaz fedakarlığı insanlara ders veriyor.

Akraba evliliği sonucu doğan 40 yaşındaki Turan Arslan, 38 yaşındaki Nuran Arslan, 37 yaşındaki Erkan Arslan, 35 yaşındaki Nurhan Arslan ve 33 yaşındaki Kıymet Arslan, 12 ile 15 yaşları arasında geçirdikleri çeşitli kas ve iskelet hastalıkları sonucu engelli hale gelirken, sadece en küçük çocuk olan Kıymet Arslan sağlıklı bir şekilde büyüdü. Anne Arslan, engelli çocuklarına ve diyaliz hastası olan eşi Yaşar Arslan’a evin en küçük çocuğu olan Kıymet Arslan’ın yardımıyla bakıyor.

“ÇOCUKLARIM BENİ YORMUYOR”
Akraba evliliklerinden dünyaya getirdikleri çocuklarının 12-15 yaşına kadar bir problemlerinin olmadığını ancak sonradan çeşitli kas ve iskelet rahatsızlarının görülmesi üzerine bu hale geldiklerini söyleyen 63 yaşındaki anne Şahsenem Arslan, “Çocukların yiyemediler yedirdim, giymediler giydirdim, dönemediler döndürdüm. Onlar hiç beni yormadı. Onlar beni hiç üzmedi. Bakımları zor olsa bile bana zor gelmedi. Çocuklar yaklaşık 30 senedir böyleler. Gittikçe daha çok yıpranıyorlar” dedi.
Anneler Günü nedeniyle özellikle şehit annelerinin Anneler Günü’nü kutlayan Şahsenem Arslan, “Bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum. Özellikle şehitlerimizin annelerinin Anneler Günü’nü kutluyorum. Benim yatan çocuğumda şehit olsaydı belki bu kadar üzüntüsü olmazdı” diye konuştu.
38 yaşındaki Nuran Arslan ve 35 yaşındaki Nurhan Arslan da başta kendi anneleri olmak üzere bütün annelerin ve şehit annelerin Anneler Günü’nü kutladılar.

“BUNLAR BİZİM SINAVLARIMIZ”
Kendisinin de diyaliz hastası olduğunu ifade eden baba Yaşar Arslan, “Hayat göründüğü gibi zor ama biz bu hayata alıştık. Bizi üzenler var. Onların olmaması daha iyi olur. Ben 1989 yılından beri şeker rahatsızlığım vardı. Şekerden dolayı da böbrek yetmezliği başladı. Haftada 3 gün diyalize gidiyorum. Bunlar Cenabı Allah’ın bize vermiş olduğu birer sınavdır. İnşallah bu sınavı başarılı bir şekilde geçeriz” diye konuştu. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.