Engelli ailelere eğitim

Engelli ailelere eğitim
Necmettin Erbakan Üniversitesi öncülüğünde engelli ailelerinin eğitimine yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek. Bu noktada ilk olarak Ereğli’de ELMİS 2016 Uluslararası Özel Eğitim Kongresi yapılacak

Derya Demir'in Özel Haberi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hakan Sarı önderliğinde yürütülen ELMİS 2016 Uluslararası Özel Eğitim Kongresi, her üç yılda bir Konya’nın çeşitli ilçelerinde düzenlenmeye devam ediyor. Bu sene ise Ereğli’de düzenlenecek olan kongreye yurtiçi ve yurtdışından toplam 350 kişinin katılması bekleniyor. Kongrenin geçmişi hakkında bilgi veren Prof Dr. Hakan Sarı, “2005 yılında üniversitemiz yurtdışındaki üniversiteler ile birlik olarak bir Erasmus projesi başlatmıştı. Avrupa Birliği tarafından desteklenen aynı zamanda farklı üniversitelerden gelen öğrencilerin kültür değişimi çerçevesinde, üç haftalık bir eğitimi kapsayan projeydi. Bu projenin yaygınlaştırma çalışmaları için Türkiye’de yapılmasına karar verilmişti. Bu nedenle ismini ELMİS olarak değiştirdik ve çok başarılı bir proje oldu. ELMİS; kaynaştırma, bütünleştirme okullarda etkili yönetim ve liderlik cümlesinin karşılığıdır” ifadelerini kullandı.

DEZAVANTAJLI GRUPLAR GELİŞTİRİLECEK

Projenin asıl amacının dezavantajlı grupların geliştirilmesi olduğunu vurgulayan Sarı, şunları kaydetti; “Bu tür kongrede engellilerin eğitimi, mesleki istihdam oluşturulası, sosyal hayattaki entegrasyonları gibi birçok konunun tartışılması amaçlanıyor. Aynı zamanda diğer ülkelerde yapılan araştırmaların paylaşılması, özel eğitim öğretmeni yetiştirmeye bakış açımız gibi konuların üzerinde de durulacak. Böylece engelli aileleri içerisinde yaşanan olumsuzlukların giderilmesi, toplumsal tutumların olumlu yöne çekilmesi ve engelli bireylerin her alanda desteklenmesi için de kongrenin önemli bir fırsat olacağını düşünüyorum.”

DÜNYACA ÜNLÜ KONUŞMACILAR KATILACAK

Üç gün sürecek olan kongre hakkında bilgi veren Sarı, “12-15 Mayıs tarihlerinde yapılacak kongrede 12 farklı engelli kategorisinde düzenlecek programlara dünyaca ünlü ve özel eğitim alanında başarılı hocalarımız konuşmacı olarak katılacak. İnce ince dokuyarak hazırlandığımız bu kongreye tamamen hazırız. Bu sene daha çok özel eğitim öretmeni yetiştirme, engelli bireylere spor çalışmaları, sanat eğitimi üzerine yoğunlaşıldığı bir proje olacak. Birçok konuşmanın yapılacağı, eğitimlerin verileceği programın son gününde ise Kapadokya bölgesine bir gezi düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.