Engelli baba ve oğlunun basketbol tutkusu

Engelli baba ve oğlunun basketbol tutkusu
Osmaniye'de 7 Ocak Engelliler Basketbol Takımı'nda forma giyen fiziksel engelli baba ile oğlu, kendileriyle aynı kaderi paylaşanları da spora teşvik etmeyi amaçlıyor

Osmaniye’de fiziksel engelli baba ve oğlu, çok sevdikleri basketbolla engelleri aşarken, formasını giydikleri 7 Ocak Engelliler Basketbol Takımı'nın başarısı için birlikte ter döküyor.

Garanti Tekerlekli Sandalye Bölgesel Ligi D Grubu'nda mücadele eden 7 Ocak Engelliler Basketbol Takımı'nın oyuncuları 37 yaşındaki Mehmet Aslan ile 16 yaşındaki oğlu Halil İbrahim, basketbolda gösterdikleri başarılı performansla dikkati çekerken, kendileriyle aynı kaderi paylaşanları da spora teşvik etmeyi amaçlıyor.

Baba Aslan, AA muhabirine, ayağındaki sinir çekilmesi rahatsızlığı sonucu 14 yaşında yürüme engelli olduğunu anlatarak, o yaşına kadar futbol oynadığını söyledi.

Uzun süren tedavinin sonuç vermediğini belirten Aslan, “Sağ ayağımda sinir çekilmesinden dolayı 5 santimetrelik kısalma oldu. Uzun süren bir tedaviye rağmen, bu sıkıntıdan kurtulamadım, yani 14 yaşından beri bir yürüme bozukluğu var." dedi.

Halil İbrahim Aslan: Hedefim milli takım
Milli takımda oynamak istediğini, bunun için çok çalıştığını ifade eden Aslan, şunları kaydetti:

"Takımda herkes bana sahip çıkıyor ve seviyor. Hem okuluma devam ediyor hem de basketbol oynuyorum. Hedefim milli takıma seçilmek. Bu hedefimi gerçekleştirmek için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Sosyal aktivitenin içinde olmak, spor yapmak bana çok şeyler katıyor. Babamla aynı takımda olmak moralimi yüksek tutmamı sağlıyor. Engellilerin evine kapanmasını istemiyorum. En azından bir spor branşıyla mutlaka ilgilensinler. Bizler istediğimizde her şeyi başarabiliriz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.