Engelli Bakım Merkezi'nde 1 kişi hayatını kaybetti

Engelli Bakım Merkezi'nde 1 kişi hayatını kaybetti
Konya’da, özel bir engelli bakım merkezinin kriz odasında çıkan yangında zihinsel engelli bir kişi öldü, 21 kişi de dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Yangın, saat 08.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Yazır mahallesindeki Konya Valiliği Özel Yazır Engelli Bakım Merkezinin kriz kontrol odasında çıktı. İddiaya göre, zihinsel engelli Gökhan Özdemir (29) krize girince bakıcılar ve hemşireler tarafından kriz kontrol odasına götürülmek istendi. Özdemir, bu sırada bir bakıcıyı darp etti. Özdemir’in güçlükle kriz kontrol odasına alınmasından bir süre sonra odadan alevler yükselmeye başladı. Kısa sürede büyüyen alev nedeniyle binanın büyük bölümünü duman kapladı. O esnada kriz geçirdiği için odada kilitli bulunan zihinsel engelli Gökhan Özdemir alevlerin arasında kaldı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından merkezde bulunan engelliler tahliye edildi. Ekipler tarafından kapısı kırılarak kriz odasına girildiğinde Gökhan Özdemir'in cansız bedeniyle karşılaşıldı. Özdemir'in cesedi otopsi için Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, dumandan etkilenen 21 kişi ambulansla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Engelli bakım merkezinin karşısında esnaf olan bir görgü tanığı, dumanların yükselmesinden sonra çok sayıda ambulansın geldiğini belirterek, "Bir kişi ölmüş ben de çok üzüldüm" dedi.
Yangının çıkış sebebini tespit için çalışma başlatıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.