Engelli Çocukların Yamaç Paraşütü Keyfi

Engelli Çocukların Yamaç Paraşütü Keyfi
Adana'da düzenlenen etkinlikte 20 engelli çocuk, eğitmen pilotlar eşliğinde yamaç paraşütü yaptı

ADANA (AA) - Adana'da düzenlenen "Engelleri Uçta Gel" adlı etkinlikte 20 engelli çocuk, yamaç paraşütü keyfini yaşadı.

Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Yüreğir Kaymakamlığı ile Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü (AHAS) tarafından Kabasakal köyü Rüzgarlı Tepe'de düzenlenen etkinliğe, engelli çocuklar, aileleri ve yamaç paraşütü tutkunları katıldı.

Engelli 20 çocuğun eğitmen pilotlar eşliğinde yamaç paraşütü yaptığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

AHAS Başkanı Güner Akkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Engelleri Uçta Gel" sloganıyla down sendromlu, bedensel, görme ve işitme engelli çocuklar için etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Etkinliği farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiklerini anlatan Akkaya, şunları kaydetti:

"20 çocuğu hayatlarında ilk defa eğitmen pilot eşliğinde gökyüzüyle buluşturuyoruz. Hedefimiz, engellilere fırsat verildiğinde, biz engelsizlerin başarabileceği her şeyi yaptıklarını insanlara göstermekti. Hedefimize ulaştığımız için çok mutluyuz. Yılda en az 5 kez böyle sosyal sorumluluk projelerine imza atıyoruz. Çocuklarımızı ve ailelerini mutlu etmekten dolayı çok gururluyuz."

Kaymakam Fatih Genel ise projede emeği geçenlere teşekkür ederek, "Engelleri uçarak aşıyoruz. Çocuklarımız 'dünyadaki en ekstrem sporlardan birisi' diyebileceğimiz bu sporu, korkmadan gerçekleştirdi. Bu projelerle çocuklarımızın öz güvenleri daha da yüksek olacak. Engel tanımadıklarını gösteriyorlar." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.